kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Teröristler ağır kayıplar verdi VİDEO

Sabah Internet
Yeni Haber
Terör örgütü mensupları, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, sınırın sıfır noktasında bulunan jandarma karakoluna saldırı girişiminde bulundu. Ancak 100 kişilik terörist grubun karakola ilerlediğini termal kameralarla tespit eden asker, bölücülerin hain emellerine ulaşmasını önledi. Tank ve top atışlarıyla geri püskürtülen terörist grubu, ağır kayıplar verdi.

*"Teröristler ağır kayıplar verdi" haber videosunu izlemek için tıklayınız
*Sıcak bölgeden son haberleri izlemek için tıklayınız...

GENELKURMAY: 30'DAN FAZLA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, 23 Ekim 2007'de Türkiye-Irak sınırı üzerinde konuşlu Hakkari Yeşilova Hudut Karakolu tarafından tespit edilen terörist grubun ağır silahlarla yoğun şekilde ateş altına alınması ve takibi sonucu 30'dan fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini, arazi arama ve tarama faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde konuyla ilgili olarak yer alan açıklama şöyle:

''23 Ekim 2007 günü saat 22.00 sıralarında, Türkiye-Irak sınırı üzerinde konuşlu Yeşilova Hudut Karakolu tarafından, kalabalık bir terörist grup saldırı hazırlığı halinde iken tespit edilmiş ve terörist grup tank, topçu ve diğer ağır silahlarla anında ve yoğun şekilde ateş altına alınmıştır.

Bu durum karşısında Irak topraklarına kaçmaya başlayan terörist grup, ateşlerle takip edilmiştir. Olaydan sonra bölgedeki kaynaklardan ve diğer vasıtalardan elde edilen istihbarat bilgilerinden, 30'dan fazla teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmiştir. Arazi arama ve tarama faaliyetleri devam etmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatanın bütünlüğü ve milletin huzuru için üzerine düşen görevi kahramanca, canı ve kanı pahasına yapmaya devam edecektir.''

GÜL: TÜRKİYE'NİN SABRI TÜKENMİŞTİR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü PKK'nın Irak topraklarını Türkiye'ye saldırmak için üs olarak kullandığına dikkati çekerek, "Irak'ın toprak bütünlüğü, birlik ve beraberliğine saygı duymasına rağmen Türkiye'nin sabrı tükenmiştir" dedi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Dışişleri Bakanları Konseyi 17. toplantısı, Devlet Konukevi'nde Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşması ile
başladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Irak'ın komşularına bir tehdit kaynağı olmaması gerektiğini belirterek, terör örgütü PKK'nın Irak topraklarını
Türkiye'nin çıkarlarına saldırmak için üs olarak kullandığını söyledi.

Gül, "Irak'ın toprak bütünlüğü, birlik ve beraberliğine saygı duymasına
rağmen Türkiye'nin sabrı tükenmiştir" diyerek, Irak topraklarının terör faaliyetleri için kullanılmasına artık izin verilmeyeceğini kaydetti.


IRAK HEYETİ BUGÜN ANKARA'YA GELİYOR

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın Bağdat ziyareti sırasında verilen karar çerçevesinde, Irak'tan üst düzey bir heyetin bugün öğleden sonra Ankara'ya gelmesi bekleniyor.

Irak'ın Ankara Büyükelçiliği yetkililerinden edinilen bilgiye göre, heyette Irak Milli Güvenlik Bakanı Şirvan El Veli, Irak Savunma Bakanı Abdülkadir El Ubeydi, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizayi ve Irak İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Aydın Halit de bulunuyor.

Irak heyetiyle yapılacak görüşmelerde, terör örgütü PKK'nın Irak'tan çıkarılması için atılabilecek tüm adımların gündeme gelmesi öngörülüyor.
Heyetin, Ankara'da Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.