kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR

Şimdi Filmekimi zamanı

25 Ekim'e kadar devam eden Filmekimi, dünya sinemasının gündemini yakalamayı sağlıyor. Etkinlikte; Berlin, Cannes ve Toronto film festivallerinin gözde filmleri de yer alıyor.
Filmekimi'ni sevmek için neden çok. Mini bir etkinlikle, telaşa kapılmadan dünya sinemasının gündemini yakalamak; Berlin, Cannes ve Toronto fatihlerini seyretmek isteyenler Filmekimi'ni kaçırmasın.

21 İDDİALI FİLM VAR
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Nokia Nseries sponsorluğunda, 19-25 Ekim arasında Beyoğlu Emek Sineması'nda gerçekleşen festivalde; Gus Van Sant, David Crononbergh gibi yönetmenlerin yeni filmleri var. Azize Tan'ın direktörlüğünü yaptığı festival, altıncı yılında yine parlak bir programla karşımızda. Toplam 21 yapım derdinize derman olacak mahiyette. 'Kırmızı Balonun Yolculuğu'nun yerine Avusturyalı yönetmen Ulrich Seidl'ın 'Import/Export' adlı filmi geldi. Avusturya ile Ukrayna arasında bir köprü kuran yönetmen, iki ülke arasındaki 'alışverişi' çok çarpıcı anlatmış. Cannes'da Altın Palmiye için yarışan filmi, çarşamba 11.00, perşembe ise 19.00'da izleyebilirsiniz. Fransızlar'ın 'aykırı' kadın yönetmeni Catherine Breillat'dan dönem filmi 'Metres', merakla beklenen Rus filmi 'Sürgün', ünlü oyuncu Julie Delpy'nin ikinci kez yönetmen olarak karşımıza çıktığı 'Paris'te 2 Gün', Keira Knightly'nin başrolündeki 'İpek', küçük kardeş Kennedy'nin suikastini anlatan şık film 'Bobby', yeni uyarlama 'Hairspray', Julian Schnabelin Cannes'da en iyi yönetmen ödülünü kazandığı 'Kelebek ve Dalgıç Giysisi', Kim Kiduk'tan "Nefes', müthiş animsayon 'Persapolis' seçenekler arasında...