kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR

Hem kalbinizi ısıtacak hem şaşırtacak filmler

Kontrol: Joy Division grubunun genç yaşta intihar eden solisti Ian Curtis'ı anlatan biyografik filmin yönetmeni Anton Corbijn, nice rock efsanelerini fotoğraflamış bir isim.
Sessiz Tanık: Kanadalı usta Cronenberg'den 'tragedya' misali bir mafya öyküsü. Başroldeki Viggo Mortensen, 'Şiddetin Tarihi'nden (2006) sonra bu kez Londra'nın arka sokaklarında, bir Rus mafyası olarak yine tekinsiz bir çifte yaşam içinde...
Paranoid Park: Bir yeniyetme öyküsü, suç ve cezanın sınırlarında gezinen körpe bir ruhun aynası. Gus Van Sant, kaykaycı gençlerin dünyasını anlattığı filminde; minimal üslubunu tekrarlamış ama doğrusu hiç tekrar hissiyatına sokmuyor.
Tuya'nın Evliliği: Berlin'den Altın Ayı ödüllü. Sakat kalan kocasına ve çocuklarına bakabilmek için, kağıt üzerinde boşanıp, yeni bir evlilik yapmak zorunda kalan genç Tuya'nın öyküsünü anlatıyor. İhmal etmeyin!
Irina Palm: Kalbinizin ısınmaya ihtiyacı varsa kaçırmayın. Hasta torununun tedavisine para bulmak için çırpınan bir büyükannenin, Londra'nın arka sokaklarında seks işçiliğine soyunması ancak bu kadar eğlenceli anlatılabilir. Büyükanne rolünde 60'ların pop ikonu İngiliz şarkıcı Marianne Faithfull'u izlemek son derece eğlenceli.
4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün: Cannes jürisinin büyük ödülle takdir ettiği, ayrıca FIPRESCI (Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği) ödülünü de kazanan Romanya yapımı yalın ve etkileyici bir sinema örneği.
Seanslar için www.iksv.org/filmekimi adresine bakabilirsiniz.