kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İzmir'deki 2 bombalı saldırının 7 zanlısı adliyeye sevkedildi

Yeni Haber
İzmir'in Buca ilçesinde düzenlenen 2 ayrı bombalı saldırının failleri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

2 Ekim günü saat 07.50 ve 11.40 sıralarında meydana gelen 2 patlamada bir kişi ölmüş, 12 kişi yaralanmıştı.

Patlamalar sonrası olay yerindeki çeşitli kurumlara ait güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma sonucu saldırıyı düzenleyenlere yönelik operasyon başlattı.

Kadifekale semtinde birçok eve sabaha karşı düzenlenen baskınlarda, bir ayakkabı imalathanesinde çalışan ve bombaları olay yerlerine bıraktığı ileri sürülen F.Y. (31), ikiz kardeşi M.Y. (31), market işleten Z.T. (34), markette çalışan M.T. (34), şehirlerarası otobüs bileti satıcılığı yapan A.T. (50), seyyar midye satıcısı M.T. (30) ve M.T. (44) gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda savunma tipi bir el bombası, 150 gram yarım kalıp TNT patlayıcı, 2 kilogram civarında amonyum nitrat, elektronik malzemeler, sözde konfederalizm bayrağı, toplatma kararı bulunan çeşitli örgüt yayınları, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı kırsal alanda faaliyette gösteren ve silahlı çatışma sonucu ölü ele geçirilen teröristlerle korsan gösterilere ait fotoğraflar ele geçirildi. İncelemede zanlılardan M.T.'nin Buca Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükümlülerin açlık grevini desteklemek ve ızrar suçlarından, M.T.'nin PKK terör örgütüne üye olmak, terör amaçlı izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmak, A.T.'nin ise devletin manevi şahsiyetine karşı cürüm işlemek suçlarından poliste kaydı bulunduğu ortaya çıktı.
Polis, zanlılardan F.Y.'nin olay yerinden elde edilen görüntü ve delillerle ikametgahından elde edilen TNT, amonyum nitrat ve bazı malzemelerin olay yerinde kullanılan patlayıcılarla aynı olduğunu belirledi.

Zanlıların. bu eylemleri terör örgütü PKK adına düzenlediği ileri sürüldü. Zanlılardan F.Y. ve ikiz kardeşi M.Y., bombalı saldırılarla ilgileri bulunmadığını iddia etti.

İkiz kardeşler, kendilerine yöneltilen bütün suçlamaların yalan olduğunu söyledi.
Öte yandan yapılan incelemede, ikiz kardeşlerin diğer bir kardeşlerinin halen terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığı ileri sürüldü.
Her iki eylemde kullanılan patlayıcıları F.Y. ve M.Y. adlı kardeşlere veren terör örgütünün kuryeliğini yapan bir erkek zanlı ise halen aranıyor. Polis, olaydan sonra kayıplara karışan kuryenin yakalanması için operasyonlarına devam ediyor. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 zanlı ise adliyeye sevkedildi.