kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MUTLULUK TOPLANTISINDA GERİLİM ÇIKTI Sincan Cezaevi'ndeki söyleşide yazar Filiz Tosyalı, mahkûmlara mutlu, güzel yaşam sürmek için neler yapılması gerektiğini anlattı. Söz alan mahkûm İsmail Zeybek'in konuşması Müsteşar eşi Aynur Kasırga'yı kızdırdı.

Eşten müdüre fırça

Nergis DEMİRKAYA ANKARA
Sincan Cezavi'nde bir mahkûmun eleştirileri üzerine Adalet Bakanlığı müsteşarının eşi, cezaevi müdürüne tepki gösterince toplantı bitirildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Eşten müdüre fırça
TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan ve çok sayıda hâkim savcı eşi, 'Dünyaya Saygı, Olanak ve Destek Derneği'nce Sincan Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Cezaevinin spor salonunda 200'e yakın mahkûmun katıldığı toplantıyı sadece SABAH gazetesi izledi. Dernek Başkanı yazar Filiz Tosyalı mahkûmlara mutlu ve güzel bir yaşam sürmek için neler yapılması gerektiğini anlattı. Çok sayıda fıkra ile renklendirilmiş sıcak bir konuşma yapan Tosyalı, kötümser, çok bilmiş, öfkeli gibi çeşitli insan tiplerini anlattı. Sevginin önemine değinen Tosyalı, sık sık alkışlarla kesilen konuşması bittikten sonra sözü mahkûmlara bıraktı.

MÜDÜR 'KESİN' DEDİ
7 yıldır cezaevinde olduğunu anlatan İsmail Zeybek kürsüye çıktı. Kendini ve diğer mahkûmları 'kader kurbanları' olarak nitelendiren genç mahkûm, kendi yaşam öyküsünü anlatarak Adalet Bakanlığı ile ilgili şikâyetlerde bulundu. Yazdıkları dilekçelerin cezaevinden çıktıktan sonra kaybolduğunu iddia eden Zeybek, "Adalet paran varsa", "Böyle bir adalet yok" dedi. Bu sözleriyle arkadaşlarının büyük alkışını alan mahkûmun sözleri Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fatih Kasırga'nın eşi Aynur Kasırga'yı sinirlendirdi. Mahkûmun konuşması sürerken cezaevi müdürü Mete Erdem'i yanına çağıran Aynur Kasırga konuşmanın bitirilmesini istedi. Bunun üzerine Cezaevi Müdürü mahkûma, elleriyle 'kesin' işareti yaptı. Mahkûmdan sözü alan Filiz Tosyalı, bu sorunlara yöneticilerin yardımcı olacağını, ancak toplantıyı sorunları çok fazla düşünmeden güzel bir gün geçirmek için yaptıklarını söyledi. Tosyalı, mahkûmu şanslı gördüğünü belirterek, "Öyle insanlar var ki, dışarıda başını kaldırıp gökyüzüne bakamıyor. Sen gökyüzünün değerini, özgürlüğün değerini biliyorsun. Gençsin ve daha güzel şeyler yaşayacaksın" diye teselli etti. Program, bunun üzerine, diğer mahkûmlara söz verilmeden sona erdirildi. Programın bitiminde Aynur Kasırga'nın öfkesi dinmedi. Cezaevi müdürüyle konuşan Aynur Kasırga'nın, "Bu kadar savcı ve hâkim eşinin bulunduğu yerde nasıl böyle bir konuşmaya izin verirsiniz" diye tepki gösterdiği öğrenildi.