kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Barzani'nin oğlu da verilen listede var

Sadık GÜLEÇ -HABER MERKEZİ
Irak haber ajanslarına göre Türkiye'nin Irak yönetimine tutuklanmaları talebiyle verdiği listede, özerk Kürt yönetiminin 36 yetkilisi ile Barzani'nin oğlu da var..
Irak'ta yayınlanan çeşitli yayın organlarında, Türkiye'nin Irak yönetimine 150 kişilik bir liste verdiği ve bu kişilerin tutuklanması talebinde bulunduğu ileri sürülüyor. Habere göre listede istihbarat örgütünün başında olan Mesud Barzani'nin oğlu Mensur Barzani de var. Türkiye, daha önce Ankara'ya gelen Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'ye 150 kişiden oluşan bir liste sunmuştu. Özellikle Kuzey Irak'ta faaliyet gösteren PKK yöneticilerinden oluşan bu listede yer alanların tutuklanması ve Türkiye'ye iade edilmesi talep edilmişti.

MAHMUT OSMAN DA VAR
Ancak, Irak'ta Sünnilere yakın bazı yayın organlarında tutuklanması istenen kişiler arasında bölgesel Kürt yönetiminde çalışan bazı kişilerinde olduğu belirtildi. Özellikle Tarık Haşimi'ye yakın olduğu bilinen yayın organlarında yer alan haberlere göre, yakalanması istenen kişiler arasında Mesud Barzani'nin oğlu Mensur Barzani'de yer alıyor. Mesud Barzani'nin oğlu olan Mensur Barzani aynı zamanda Kürdistan özerk yönetiminin istihbarat örgütü olan Parastin'in başkanlığını yürütüyor. Irak Haber Ajansı'da yayımladığı bir haberde, Türkiye'nin tutuklanmasını istediği kişiler arasında K. Irak Kürt yönetiminde çalışan 36 yetkilinin de olduğunu yazdı. Haberde, bu kişiler arasında Irak Parlamentosu üyesi milletvekili Mahmut Osman'ın da bulunduğu bildirildi. Habere göre, yakalanması istenen diğer kişiler ise Kürdistan özerk yönetiminin önemli noktalarında bulunuyor. Ancak, Kürt özerk yönetimi bir açıklama yapmadı.