kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Önce Guantanamo'da yaşananları tartışın'

İLİŞKİLİ HABERLER
'Önce Guantanamo'da yaşananları tartışın'
İngiliz basınının önde gelen köşe yazarları ABD'de görüşülen Ermeni tasarısı ile ilgili girişimleri sert bir şekilde eleştirdi.

* Times: Geçmişi karıştırmak geleceği tehlikeye atıyor. Türkleri daha fazla provoke etmek için bundan iyi bir zamanlama düşünülemez. ABD dış politikası zaten yıpranmış olan Türkiye ile ilişkilerine büyük ölçüde bağımlı. Demokratlar'ın "Amerikan değerlerine sahip çıkmak ve soykırımı engellemek için dış politikayı kullanmak amacıyla hareket ettiklerine dair" açıklamaları var. Peki bu amaçlarına hizmet için neden Guantanamo'da yaşananlar, ya da Darfur'daki soykırımı değil de bir asır öncesini seçtiler?.. Halen tartışılmakta olan Ermeni meselesi ABD Kongresi'ni hiç de ilgilendirmiyor.

* Guardian: Uluslararası Kriz Grubu Başkanı Chris Pattern "Bir dosta böyle davranılmaz" başlığını verdiği yazıda "ABD'de soykırım tasarısının onaylanması için gösterilen çabalar Türkiye'nin AB üyeliğini istemeyenler tarafından kullanılacaktır. 'Türkiye değişmedi' bahanesi ile AB kapıları kapatılmaya çalışacak" dedi.

* Financial Times: Konuyla ilgili haberde ABD Savunma Bakanlığı eski yetkilisi Peter Romdan'ın ABD yönetimi Türkiye'nin Ermeni soykırımı kararı nedeniyle Irak için ikmal yollarını kesmektense, Kuzey Irak'a asker göndermesine izin vermeyi tercih eder" açıklamasına yer verdi.

* Cumhuriyetçi başkan adayı John Maccain: Kongre'de yaptığı konuşmada "Ben ABD Başkanı olsaydım, tasarının geçirilmemesini savunurdum. Olayların sorumlusu Osmanlı'dır. Türk halkını küstürmek ve radikal İslam'ı yükseltmek ulusal çıkarlarımıza uymaz" dedi.