kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terim: İlk defa istifa sesleri duydum

Yeni Haber
EURO 2008 Grup Eleme maçında Yunanistan'a 1 - 0 yenilen Türkiye'de moraller bozulurken, Teknik Direktör Fatih Terim, Türk milli takımının elindeki avantajını büyük ölçüde kaybettiğini söyledi...
Yunanistan karşısında alınan sonucun kendileri için en kötü senaryo olduğunu ve Norveç'i Norveç'te yenmeye gideceklerini belirten Terim, ''Yunanistan'ı tebrik ediyorum. Dün burada aynı saatte aynı yerde aşağı yukarı aynı şeyleri konuşmuştuk. Her türlü senaryoyu söylemiştik. Bu bizim için en kötü senaryoydu. Bizim kaybetmemiz, Norveç'in kazanması halinde kazanmaya gitmek zorunda olduğumuz söylemiştik. Norveç galip götürüyor. Biz bir tek beraberlik şansımızı kaybettik. Yapacağımız iş yenmeye gitmek, başka bir şey yok.'' dedi.

Terim, oldukça üzgün göründüğü basın toplantısında yenilen golün de kendi hatalarından kaynaklandığını belirterek, ''Maalesef bir gereksiz ofsayt çıkışında ferdi yapılan bir hatada gol yedik. Golden sonra daha goller de yiyebilirdik. İlk yarıda ikinci yarıda cevap vermek istedik ama olmadı. Yunanistan'ın rahat olması çok tecrübeli bir takım olması kaybetmemizde en büyük etkendi. Bundan sonra bize de tebrik etmek düşüyor ve biz de tebrik ediyoruz.'' diye konuştu.

Terim, daha farklı da yenilebileceklerini, Yunanistan'ın önemli pozisyonları olduğunu da belirterek, ''Ama olmadı, 4-1'in rövanşı 1-0 bitti.'' dedi. Bir basın mensubunun Türk Milli Takımı'nda ne değişti de 4-1 den sonra böyle oldu şeklindeki bir soruya ise şöyle cevap verdi;

''Orada oynayanlar da aynı oyuncular burada oynayanlar da aynı oyuncular herhalde sezon değişti. Normal şartlarda birebir röportaj yapsak gerekçelerini anlatırım ama şu anda mağlubiyetten sonra herhangi bir gerekçe ileriye sürmek bana yakışmaz.''

Terim, mağlup olmayı da kabullenmeleri gerektiğini belirterek, ''Normal şartlarda hepimiz kazanmak isteriz, özellikle Yunanistan maçlarını kazanmak isteriz, ama olmadı. Orada da tebrik ettik, burada da tebrik ederiz. 2008'i de aşağı yukarı garantilediler onu da tebrik ederiz.'' dedi.

Terim, seyircinin oyunculara tepkisi ve Mehmet Aurelio'ya alkışı ile ilgili olarak sorulan bir soru üzerine ise, ''Türk Milli Takımı'nın gerçek Türk oyuncuları yuhalanırken Mehmet Aurelio alkışlandı yaklaşımı doğru değil. Göğsüne Ay - yıldızı almış her oyuncumuzun yuhalanması diye bir şey söz konusu olamaz. İyi oynar, kötü oynar ama ülkeye hizmet etmeye çalışıyoruz. Onun için yuhalanmayı değil takdir edilmeyi hak ediyorlar. Biz Yunanistan'ı orada 4-1 yendiğimiz zaman kimse kimseyi yuhalamadı.'' diye cevap verdi.

İSTİFA SESLERİ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEĞİLDİ

Terim, bundan sonra nu olur, seyircinin size de yoğun bir şekilde istifa çağrısı vardı şeklindeki bir soruya ise, ''Ben yoğun bir şekilde duymadım kısmi duydum ama benim için o da yeterli hayatımda ilk kez duyuyorum. Bazıları alışkın olabilir ama ben alışkın değilim. Biz Norveç'i orada yenecek güçteyiz en azından pes etmedik. İstifa kararı sayın başkanımız ve yönetim aittir. Kimse canının istediği gibi hareket edemez.'' diye cevap verdi.

Şehitler için yapılan kampanyanın oyuncuları baskı altına alıp almadığının sorulması üzerine ise Terim, ''Psikolojiyi ne kadar biliyorsunuz. Bir şey tutturdunuz gidiyorsunuz. Ne kadar bilirsiniz psikolojiyi ne kadar gerilimden anlarsınız uzman mısınız ama her maçtan sonra gerilimden beslenme diye bir şey çıkardınız. İnsanın yaptığı hayırla maçın ne alakası var. O insanın moralini niye bozsun ne kadar güzel bir şey o.'' diye tepki gösterdi.

Terim, bundan sonra bir kaç gün yapılacak eleştirileri göğüsleyeceğini ve ondan sonra da Norveç maçını düşünmeye başlayacaklarını belirterek, ''Biz arkadaşlarımızla beraber Norveç maçına hazırlanacağız. Önce birkaç gün bi benle ilgili herkes rahatlasın. Ondan sonra biz işimize bakarız. Bir bakarsınız çok değişik kadro gelir, bir bakarsınız aynı kadro. Bu oyuncular çok işler yaptı. Maçı oturup bir daha izleyeceğim ve ondan sonra analiz etmem lazım. Şunu unutmayalım şu anda Türk Milli Takımı avantajını kaybetmiştir. Şu anda en uç skoru almak zorundadır. Sırtımız yere gelmeyinceye kadar pes yok. Gideriz inşallah orada Norveç'i yeneriz. Dışarıda seyircisiyle oynamamız dezavantaj ama son saniyeye kadar eğer biz ümidimizi sürdürür ve durumu değerlendirmek için çalışırız uğraşırız. Norveç'i Norveç'te yenip geliriz inşallah.'' diyerek sözlerini tamamladı.

OTTO REHHAGGEL: ''ÖNCE 2008'İ SONRA RÖVANŞI DÜŞÜNDÜK''

Yunanistan Teknik Direktörü Otto Rehhaggel ise yaptığı basın toplantısında çok akıllı bir oyun ortaya koyduklarını ve haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Alman teknik adam, Türkiye karşısında kendileri için iki önemli konunun olduğunu ve ikisini de hallettiklerini belirterek, ''Bugün iki önemli konu vardı, rövanşı almak ve maçı kazanmak. Takımım çok kafalı oynadı, maçın başından itibaren oyunu iyi takıp etti ve golü sonunda buldu. İlk yarıda elimize geçen fırsatları değerlendiremedik, ikinci yarıda aradığımız golü bulduk, ama daha fazlası olmadı, rakibimiz buna izin vermedi ve bizi sıkıştırdı. Haklı bir galibiyet aldık. İnşallah gelecek sene Avrupa Şampiyonası'nda olacağız.'' dedi.

Türkiye'nin hangi açıklarını değerlendirerek bu maçı kazandınız şeklindeki bir soruya ise Rehhaggel, ''Biz yalnız kendi takımımız için konuşuyoruz.'' diye cevap verdi.

Rehhaggel, ''Türkiye'ye geldiğimiz gün gazetelerde Türk Milli Takımının otelden antrenmanını izlediğimizi yazdılar. Biz otele geç geldik, sonra da yemeğe indik, biz Türk Milli Takımı'nın antrenmanını kesinlikle izlemedik. Biz sadece çalıştık çalıştık ve başardık.'' diyerek çıkan habere de tepki gösterdi.
Türklerin bu atmosferde galibiyete ihtiyacı vardı, oyuncularına neler söyledi ve maça nasıl hazırladı şeklindeki soruya da Rehhaggel, ''Biz bugün 2008'i garantilemek ve 4-1'in rövanşını almak istiyorduk ve onu başardık, oyuncularıma da bunu maçtan önce söyledim.'' diye cevap verdi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 8 6 2 0 18 4 20
2 Sivas 8 6 1 1 15 6 19
3 Beşiktaş 8 5 2 1 9 5 17
Tümünü göster...
4 Trabzon 8 3 4 1 10 6 13
5 Fenerbahçe 8 3 4 1 9 7 13
6 Kayseri 8 3 3 2 13 10 12
7 İ.B.B. Spor 8 4 0 4 12 10 12
8 Gaziantep 8 4 0 4 11 11 12
9 Ankaragücü 8 3 3 2 10 10 12
10 Denizli 8 2 3 3 11 11 9
11 V.Manisa 8 2 3 3 12 15 9
12 G.Birliği 8 2 2 4 10 12 8
13 G.B. Oftaş 8 2 2 4 7 9 8
14 Bursa 8 1 4 3 8 9 7
15 Kasımpaşa 8 2 1 5 6 11 7
16 Konya 8 1 4 3 8 15 7
17 Ç.Rize 8 2 1 5 7 18 7
18 Ankaraspor 8 0 3 5 5 12 3
Haftanın Maçları
8. Hafta
 Kasımpaşa 0  
  Trabzon 0  
 Ankaraspor 0  
  Denizli 0  
 Bursa 1  
  G.B. Oftaş 1  
 V.Manisa 1  
  Fenerbahçe 1  
 Beşiktaş 1  
  G.Birliği 0  
 Ç.Rize 2  
  Gaziantep 1  
 Ankaragücü 2  
  Sivas 2  
 Konya 3  
  İ.B.B. Spor 2  
 Kayseri 1  
  Galatasaray 1  
Haftanın Maçları
9. Hafta
 Gaziantep Denizli Cumartesi 15:00  
 İ.B.B. Spor Kasımpaşa Cumartesi 15:00  
 Ç.Rize Bursa Cumartesi 15:00  
 G.Birliği Kayseri Cumartesi 15:00  
 Trabzon Beşiktaş Cumartesi 16:00  
 Fenerbahçe Konya Cumartesi 20:00  
 Galatasaray Ankaraspor Pazar 20:00  
 G.B. Oftaş Ankaragücü Pazartesi 15:00  
 Sivas V.Manisa Pazartesi 20:00