kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Zeytinyağlı kabak

Kabakların kabuklarını kazıyıp, kuşbaşı doğrayın. Soğanları piyazlık doğradıktan sonra sıvıyağla kavurun. Daha sonra tencereye küp küp doğradığınız domatesi, salçayı, şekeri ve tuzu ilave edin ve 5 dakika çevirin. Kabakları da tencereye ilave edip, karıştırdıktan sonra üzerine pirinci yayın. Kısık ateşte yağıyla kalana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, kıyılmış dereotu serptikten sonra servis yapın.

Malzemeler
*
1 kg. kabak
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 adet domates
* 1 çorba kaşığı pirinç
* 2 adet soğan
* 1/2 demet dereotu
* 1 adet kesme şeker
* Tuz