kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Mücver

Öncelikle kabağı rendeleyip, sıkarak fazla suyunu atın. Taze soğanın yeşil kısımlarını, dereotunu, maydanozu kıyar gibi doğrayın. Beyaz peyniri ufalayın. Bir kabın içine kabağı, hazırladığınız yeşilliği ve beyaz peyniri alın. Yumurta, tuz, karabiber ve un ilavesiyle kek hamuru kıvamında bir harç hazırlayın. Bir tavada yağı kızdırıp, bu harçtan kaşıkla yağa bırakın. Arkalı önlü kızartıp, fazla yağını bırakması için havlu kağıda çıkartın. Kızartma işlemi bitince mücverleri bir servis tabağına alıp, yoğurtla birlikte servis yapın.

Malzemeler
*
3 adet kabak
* 3 adet yumurta
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet taze soğan
* 100 gr. beyaz peynir
* 1 kase yoğurt
* Yeteri kadar un
* Tuz
* karabiber