kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Anne Emine Gökküş yaşadıklarına inanamadığını söylerken minik Efe de kendine umut olacak kardeşinin doğumunu sabırsızlıkla bekliyor.

Laboratuvar hata yaptı hasta doğdu

Recep AKTEPE SABAH
Laboratuvarda "Talasemi riski yok" denince doğum yaptı. Ancak test hatalı çıktı ve bebeği hastalandı. Son çare ilik nakli için tüp bebek yöntemiyle hamile kaldı..
Antalya'da 2001'de evlenirken yaptırdıkları talasemi (Akdeniz Anemisi) testinde çıkan olumlu sonuçlara inanarak çocuk sahibi olan Gökkuş çiftinin mutluluğu kısa sürdü. Doğumdan bir yıl sonra çocuklarının Akdeniz Anemisi olduğunu öğrenen ailenin evlenmeden önce aldıkları talasemi raporunun yanlış yapıldığı ortaya çıktı. Laboratuvara dava açıldı, hasta çocuklarına ilik nakli yapılabilmesi için yeniden çocuk sahibi olmaası gereken anne de tüp bebek yöntemiyle hamile kaldı. Doğum ise 10 gün sonra gerçekleşecek.

'TEK ÇARE İLİK NAKLİ' DENİLDİ
Büyük Ankara Laboratuvarı'da yapılan talasemi tahlillerinde anne Emine Gökkuş'un HbA2 bandı değerinin 4.10, Uğur Gökkuş'un ise 3.10 olduğu belirtildi. Çocuk sahibi olmalarında bir sakınca yoktu. 10 Şubat 2001'de evlenen çiftin 30 Mayıs 2005'te oğulları Efe dünyaya geldi. Ancak 5 ay sonra Efe'nin tedavi edilmediği takdirde ölümcül kan hastalığı olan talasemi major hastası olduğu ortaya çıktı. Emine ve Uğur Gökkuş, yeniden kan verdi. Antalya'daki laboratuvarda annenin HbA2 değerinin 5.60, babanın ise 5.40 olduğu ortaya çıktı. İlk testler hatalıydı. Doktorlar, oğullarının kurtulmasının tek çaresinin ilik nakli olduğunu söylediler.

DOKTORLAR YÜZDE 83 ŞANS VERİYOR
Hastalıklı spermlerin ayıklanmasından sonra Emine Gökkuş tüp bebek yöntemi ile hamile kaldı. Çift daha sonra Büyük Ankara Laboratuvarı, kan örneklerini gönderen Özel Derman Polikliniği ile kendilerini bu polikliniğe yönlendiren Antalya Büyükşehir Belediyesi hakkında 100 bin YTL manevi, bin YTL maddi tazminat davası açtı. Ailenin avukatı ise, doktorların minik Efe'ye yüzde 83 şans verdiğini, ailenin ise bu süreçte madden ve manen tükendiğini belirtti.