kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İlham Gadjimuradov

"Nuh tufanı Van Gölü'nde oldu"

AA
Dağıstanlı jeolog, Nuh Tufanı'nın 8 bin yıl önce Van Gölü'nde meydana geldiğini iddia edip "Küresel bir olay değil, mahalliydi" dedi..
Dağıstanlı jeolog ve yazar İlham Gadjimuradov, Nuh Tufanı'nın Van Gölü'nde meydana geldiğini ve mahalli bir felaket olduğunu iddia etti. Gadjimuradov, tufanın genel kültürde ve Tevrat gibi çeşitli kaynaklarda, bugüne kadar kabul edildiği gibi tüm dünyayı kapsayan bir olay olmadığını, sekiz bin yıl önce yaşandığını ve Van Gölü etrafında volkanik patlamaların da bu tufanın bir sonucu olduğunu söyledi. Kuran-ı Kerim'de tufanın tüm dünyayı kapsadığına dair bir ifadenin olmadığını, yalnızca Nuh'un kavminin cezalandırıldığından bahsedildiğini anlatan Gadjimuradov, Van Gölü'nün zemininde, eski medeniyetlerin kalıntılarının bulunuyor olmasının bu tezi kuvvetlendirdiğini ifade etti.

AD KAVMİ YOK OLDU
Gadjimuradov, "Olayın üzerinden sekiz bin yıl geçtikten sonra, Van Gölü'nün etrafındaki dağlardan birinde, Nuh'un gemisinden geriye kalan parçaları bulabileceğimize dair bir garanti yok. Ancak bu dağlardan birinde olayın hatırasını gösteren taştan yapılmış bir anıtı bulmamız mümkün" diye konuştu. Eski Mezopotamya kaynaklarının, Kuran- ı Kerim ile Tevrat'ın verdiği bilgilerin Van Gölü civarında gelişmiş bir medeniyetin batmış olduğunu gösterdiğini, su altında kalan Atlantis'in izlerinin de Van Gölü'nde aranması gerektiğini iddia eden Gadjimuradov, gerek Kuran gerekse Tevrat'ın çeşitli ayetlerinin, volkanik bir patlama sonucu helak olan "Ad" kavminin hikâyesine yer verdiğini söyledi.