kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Sizce kariyer mi yoksa evlilik mi daha önemli?

Her hafta pazar günleri bu köşede, sizin ilişkilerinize mercek tutuyoruz. Doğrularımızı, yanlışlarımızı birlikte değerlendiriyoruz. Sorularınızı e-mail adresime bekliyorum.

Size kariyer sahibi kadınların durumundan biraz bahsetmek istiyorum. Çalışmaktan yorulduk artık. Evde oturup yemek ve çocuk yapmak istiyoruz. Kısacası, kadın gibi yaşamak istiyoruz. Bunun için de mesleğinde başarılı ve hayatımız boyunca güvenebileceğimiz bir erkekle evlenmek istiyoruz. (Hülya K.)

Bence akıllı bir kadının isteyeceği en iyi şey; iyi bir iştense, hali vakti yerinde iyi bir eşe sahip olmaktır. Akıllı bir erkeğin isteyeceği şey de; çalışan bir kadına sahip olmaktır. Neden mi? Çünkü erkeğin; akşam eve döndüğü zaman, 'Benimle hiç ilgilenmiyorsun!' diyen bir ev kadının dırdırından kurtulmasının en iyi yolu, evde kendi gibi yorgun bir kadının olmasıdır. Ne yalan söyleyeyim ki, bazen dünyadaki en zeki yatırımcıların başbakan eşleri olduğunu düşünüyorum. Çünkü doğru insana oynamak konusunda ya çok ustalar ya da çok şanslılar. Onlar erkekleri bulundukları yere göre değil, gelebilecekleri yere göre değerlendiren çok iyi yatırımcılar.

LİDER EŞLERİNE BİR BAKIN!

Düşünün; Semra Hanım, Turgut Özal ile tanıştığında, aynı kurumda daktilo sekreteriydi. Nermin Erbakan, Necmettin Erbakan'ın sekreteriydi. Nazmiye Demirel, Ispartalı orta halli bir ailenin ortalama kızıydı. Bu kadınlar yaptıkları evliliklerle 'first lady' hayatı yaşadılar. Bu yüzden okuyucumun düşüncelerine hak veriyorum. Bir kadın için iş hayatı hoş güzel de ama nereye kadar. Kariyer yapmanın da sonu yok ki!