kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çoğunlukla Doğu ya da Güneydoğu'da çekilen ve töre konularını işleyen diziler, Doğu'ya özendirdiği gerekçesiyle izleyicinin tepkisini çekiyor.

İzleyici yerli dizilerden şikayetçi

Eylül ayında RTÜK'e gelen şikayetlerin başını yerli diziler çekiyor. İzleyici dizilerde, Doğu kökenli kültürün empoze edilmeye çalışıldığından yakınıyor..
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) Eylül ayı içinde iletilen şikayetlerin yüzde 22'sini yerli dizilere yönelik eleştiriler oluşturdu. İzleyici, dizilerde 'Doğu kökenli kültürün empoze edilmeye' çalışıldığından ve 'evlilik dışı ilişkilerden doğan çocukların' konu edilmesinden şikayetçi oldu. Sihir ve büyü içeren diziler de tepki çeken türler arasında yer aldı.

KADIN CİNSEL OBJE OLMASIN
Reklam kuşakları da, yüzde 9'luk oranla şikayetlerde ikinci sırada yer aldı. İzleyici, en çok yoğun ve uzun reklamlardan şikayetçi. Kadının cinsel obje olarak reklamlarda yer alması da izleyiciyi rahatsız ediyor. Reklamları; yüzde 7 ile haber bültenleri, yüzde 6 ile direnç yarışmaları ile reality şovlar, yüzde 5 ile magazin programları ve yüzde 4 ile kadın kuşak programları takip ediyor.

JÜRİLERE ELEŞTİRİ
Haber bültenleri; magazin ağırlıklı konulara yer verildiği ve reklam yayınlanması ile ilgili olarak şikayet edilirken, direnç yarışmalarında jüri olarak tayin edilenlerin yarışmacılara karşı tutumları eleştirildi. RTÜK İletişim Merkezi'ne gelen bildirimlerde, en çok yerli dizi ve reklamların yayından kaldırılmasının talep edildiği dikkat çekiyor. Kanallarda yayınlanan yarışmalardan ödül kazandığı halde bunun karşılığını nakdi ya da ayni olarak alamayan bazı seyirciler de, bu tür programların toplumsal açıdan yanıltıcı olduğunu vurgulamış.
Haberin fotoğrafları