kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pet modasında yeni bir soluk

NESLİHAN TUNÇ
Türkiye'de evcil hayvan sektörü giderek hareketleniyor. Birçok markadan sonra ünlü bir Amerikan mağaza zinciri de, yakında İstanbul'da iki butik açmaya hazırlanıyor..
Ülkemizde evcil hayvan besleyenler çoğaldıkça, dostlarımız için sunulan ürün ve hizmetler de çeşitleniyor. Pet sektöründeki dünya markaları birbiri ardına Türk pazarına giriyor. Şaşırtıcı olsa da son derece lüks pet ürünleri Türkiye'de alıcı buluyor. Gucci ve Louis Vuitton mağazalarında evcil hayvanlar için birbirinden şık tasmalar, patikler, giysiler satılıyor. Kedi ve köpeklere yönelik şampuanlar, kremler, çamur banyoları, parfümler, boyalar sunan Japon kozmetik markası Pet Esthe de artık Türkiye'de... Ve Amerika'dan ithal mağazalar zinciri Pets R Us da İstanbul'da iki mağaza açmaya hazırlanıyor. Bir süredir Türkçe internet sitesi üzerinden online satış yapan Pets R Us'ın ilk mağazası, 28 Kasım'da Esentepe'deki Astoria Yaşam ve Alışveriş Merkezi'nde hizmete girecek. İkinci mağazanın da aralık ayı başında Nişantaşı'ndaki City's Alışveriş Merkezi'nde açılması planlanıyor. Pets R Us, dünyaca ünlü markaları bulabileceğiniz bir evcil hayvan butiği. Dünyada hızla gelişen evcil hayvan sektöründe yayılan moda tutkusu, butiğin konseptini oluşturuyor. Tabii giysilerin yanı sıra köpek ve kedilerin her türlü ihtiyaçlarına yönelik ürünler de bulmak mümkün. Marka, ABD ve Hong Kong'dan sonra Türkiye'de kapılarını A plus alışveriş merkezlerinde açıyor. Burada bulabileceğiniz markalar arasında Juicy Couture, Hello Kitty, Betty Boop, Little Lily, Louis dog, Puppia, Fou fou, Doggie Goddie ve yine Amerika'dan ithal Pets R Us markalı ürünler var.

KABANDAN KOLYEYE
Minik dostlarımız için yazlık kışlık yağmurluk ve kaban, tişört, şapka, atkı ve ayakkabılar gibi tüm giyim eşyalarının yanı sıra çeşitli yatak, oyuncak, kolye, temizlik ve bakım ürünleri, DVD eğitim setleri, ithal kemik çeşitleri ve mamalara kadar pek çok pet malzemelerini Pets R Us'da bulabilirsiniz. Mağazanın sahibi Burcu Tümer Dayıoğlu, uluslararası markaları tek bir çatı altında toplayan mağazalarının bir bebek butiğinden farksız olduğunu söylüyor: "Erkek ve kız çocukları için alınabilecek her şey, sevimli dostlarımız için tasarlanmış şekliyle butiklerimizde satılacak. Eve teslim servis veren internet sitemizden satışlarımız sürüyor. İlgi gayet iyi." www.petsrus.com.tr
Haberin fotoğrafları