kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'yi boykot çağrısı

Yeni Haber
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesi üzerine Tüketiciler Birliği, ABD'nin simgesi haline gelen kola, hamburger, sigara gibi ürünlerle doları ve havayolu şirketlerini boykot etme çağrısı yaptı.

Tüketiciler Birliği adına Av. Bülent Deniz, sözde soykırım tasarısının ABD'de kabul edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada "Küreselleşen ekonomik düzende ülke mallarına ilişkin boykot, Tüketiciler Birliği tarafından en son seçenek olarak görülmektedir. Ancak yaşanan gelişmeler, bu son seçeneğin kaçınılmaz olduğunu ortaya koymaktadır" dedi.

Tüketiciler Birliği olarak halkın ortak tepkisinin oluşturulması ve tüketimden gelen gücün harekete geçirilmesi amacıyla bu boykotu yeniden canlandırdıklarını belirten Deniz, "Fransa'ya uyguladığı boykot ile geri adım attıran Türkiye tüketicisi, bu kez de gerçekleştireceği kararlı boykot ile ABD'ye olan tepkisini ortaya koyacaktır" diye kaydetti.
Deniz şunları belirtti:

"ABD'nin simgesi olan kolasını, hamburgerini, sigarasını, para birimini ve havayolunu kullanmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Sadece bu beş kalemde sayılan mal ve hizmetlerin ülkemiz tüketicisi tarafından tüketilmemesi halinde dahi işgalci ve yayılmacı politika sahibi ABD ekonomisine büyük zarar verileceği ve ekonomilerinin etkileneceği açıktır."

(ANKA)
(AS/KEN/ZG)