kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

TÜGİAD 29 Ekim'de Şırnak'ta

BİR işadamının Şırnak güncesi; "Ölümü ensemizde hissederek iş yapıyoruz. Haftada bir veya 10 günde bir cenazeye katılıyoruz. İş toplantılarından daha çok cenazedeyiz. Hayatı ağıtlarla hayatı yaşıyoruz. İnanın, gazete manşetlerini okuyan doktor, öğretmen buraya gelmiyor. Şırnak halkı da teröre karşı, terör istemiyor. Şırnak kalkınmak istiyor. Yatırım bekliyor."
Bu sessiz isyana kulak verelim. Zaten Şırnak işadamı ve Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) yönetim kurulu üyesi olan Veysi Geliş de "Bu kez yönetim kurulu toplantısını Şırnak'ta yapın!" önerisini getirmiş. Dernek yönetimi, ekim ayı toplantısını Şırnak'ta yapmaya karar vermiş.
TÜGİAD'ın 15 kişilik yönetim kurulu toplantısı 29 Ekim'de Şırnak'ta yapılacak.
TÜGİAD Başkanı Murat Saraylı'ya, "Niye Şırnak?" diye sorduk.
Saraylı, "Yönetim Kurulu olarak, 22 Temmuz seçim sonuçlarını değerlendirdik. Doğu ve Güneydoğu etnik milliyetçiliğe prim vermiyor. Bu çerçevede işbirliği olanaklarını artırmak adına yola çıktık. Herkese daha çok görev düşüyor. Biz bu kararı bir ay önce aldık. Ancak son terör olaylarıyla birlikte ne olur, göreceğiz," diyor.
Şırnak ya da bir başka il, fark etmiyor, iş dünyası son dönemde bölgedeki hareketlilikten rahatsız.
TÜGİAD, Şırnak Ticaret Odası, Şırnak'taki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Türkiye'ye Cumhuriyet Bayramı'nda farklı bir mesaj vermeye hazırlanıyor.
Biz de, TÜSİAD, MÜSİAD, TOBB, TİM ve UND başkanlarına açık açık sesleniyoruz.
"Teröre karşı birleşin!
Ortak bir tavır alın!
Şırnak'ta buluşun!..."
Olmaz mı?