kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Royal Albert Hall'da 33 yıl sonra ikinci Türk!

Perihan KORKMAZ/LONDRA
Sezen Aksu, Londra'daki Royal Albert Hall'da 33 yıl önce konser veren Zeki Müren'den sonra sahneye çıkan ikinci Türk sanatçı oldu. Aksu 1.5 saatlik konserin ardından sahneyi siyahi korumanın kucağında terk etti..
Türk pop müziğinin kraliçesi Sezen Aksu, dünyanın en saygın konser salonlarından Londra'daki Royal Albert Hall'da önceki akşam muhteşem bir konser verdi. Böylece Aksu; Beatles, Elton John ve Sting gibi dünyaca ünlü yıldızların sahne aldığı Royal Albert Hall'da konser veren ikinci Türk oldu. Mekanda, 1974'te ilk kez 'Sanat Güneşi'miz Zeki Müren sahne almıştı.

KLASİKLERİNİ SÖYLEDİ
Sahneye saat 21.00'de çıkan Aksu, bir kez ara verdi ve 23.30'a kadar sahnede kaldı. "Tüm dünyada konserler 1.5 saat sürüyor. Benimkiler belli değil ..." diyen Aksu, böylece 1.5 saat sahnede kalarak uluslararısı standartlara da uymuş oldu. Konser boyunca yarı İngilizce, yarı Türkçe esprileriyle izleyicileri eğlendiren Aksu; 'Gülümse', 'Keskin Bıçak' gibi klasiklerini de izleyicilerin katılımıyla seslendirdi.

SALONDA 3.500 KİŞİ VARDI
Gecenin sürprizi ise Aksu'nun, Steve Wonder'ın vokalisti Indian Aires'i sahneye davet etmesi oldu. Konseri çoğunluğu İngiltere'de yaşayan Türkler'den oluşan 3 bin 500 kişi izledi. Konseri izleyenler arasında modacı Hüseyin Çağlayan da vardı. Aksu'nun İngiliz parlamentosunda bugün vereceği söylenen konser ise geçtiğimiz haftalarda Aksu'nun daha iyi hazırlanmak istemesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti.
Haberin fotoğrafları