kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'İslam düşmanı değilim'

Bush, bir Suudi TV kanalına konuştu: Amerika barış ülkesi. Irak savaşı kararından pişmanlık duymuyorum. Irak'ın bölünmesine karşıyım. İran'a savaş hazırlığı haberleri asılsız dedikodu..
Ortadoğu'nun önde gelen TV kanallarından birine ABD Başkanı George W. Bush çarpıcı bir röportaj verdi. Bir saati aşkın El Arabiya televizyonuna konuşan Bush, Irak Savaşı'ndan Filistin'de çözüm sürecine, İran'ın nükleer çalışmalarına, İslam'la ilişkilerine kadar çok sayıda soruya yanıt verdi. İşte Bush'un bu röportajdaki incileri:

* İran'la sorunu özmek için diplomatik yollar açık. Nükleer programa son verirlerse masaya oturacağımızı söyledim. Ancak bunu reddettiler.

* Arap basınında çıkan askeri saldırı hazırlığı haberleri asılsız dedikodu. Boş propaganda. İnsanları ben ve ülkem hakkında korkutmaya çalışıyorlar. Ülkemin imajı çarpıtılıyor. Benim ülkem, barış ülkesi...

'AYNI TANRI'YA DUA EDİYORUZ'

*
(Kasımda yapılacak) Ortadoğu konferansında iki devletli çözüm sağlanacağı konusunda iyimserim.

* (Senato'dan geçen ve Irak'ın 3 federal bölgeye ayrılmasını öneren tasarıyla ilgili) Irak'ın bölünmesine karşıyım.

* Siyasi amaçlarına ulaşmak için masumları öldürenlerin dinsiz olduğunu düşünüyorum. Terörle mücadele İslam'a karşı değil.

* Müslümanlar arasında ya da Ortadoğu'da İslam düşmanı olduğuma inananlar çok. Ancak bunun nedeni propagandada aşırı dincilerin başarılı olması.

* Müslümanlarla benim dua ettiğim Tanrı aynı.

* Irak savaşı aldığım en zor karardı. Diplomatik yolları aradık. Seçimi Saddam'a bıraktık. Bu karardan (Irak savaşı) pişmanlık duymuyorum. Bugün bunun doğru olduğunu düşünüyorum.