kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Mahalle baskısını hiç anlamıyorum'

ANKARA ERGUN AKSOY
Başbakan Erdoğan, önceki gün iftarını birlikte açtığı üniversite öğrencilerinin soruları üzerine, "Birileri mahalle baskısından söz ediyor, ben bunu anlamıyorum" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, son günlerde dillerden düşmeyen 'mahalle baskısı' ile ilgili çarpıcı değerlendirmede bulundu. Erdoğan, "Birileri mahalle baskısından söz ediyor, böyle bir tabir varmış. Bu mahalle baskısını anlamıyorum. Türkiye'de mahalle baskısı olmaz" dedi. Tek sorunlarının türban olmadığını, ancak bu sorunu çözmeye çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, İmam Hatip mezunu olduğu için kendisinin de mağdur olduğunu öne sürdü. Erdoğan, önceki gün Mehmet Akif Kız Öğrenci yurdunda üniversite öğrencileriyle iftar yaptı. Basına kapalı iftarda, öğrencilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, mahalle baskısı tartışmalarına değindi. "Birileri mahalle baskısından söz ediyor, böyle bir tabir varmış" diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Türkiye'de mahalle baskısı olmaz. Başörtülü ve başörtüsüz el ele kol kola beraber yaşıyor, birlikte dolaşıyor. Üniversitelerde de böyle olmasını istiyoruz. Başı açık olan da kapalı olanda birlikte olmalı. Birbirinizle aynı düşüncede olmasanız bile oturun konuşun." Erdoğan, bazı öğrencilerin "Ne zaman türbanımızla üniversiteye girebileceğiz" soruları üzerine "Bunun için çalışıyoruz. Bunlar aşama aşama yapılacak şeyler. Birçok kurum var. Onların da mutabakatı aranıyor. Şu an tek sorunumuz başörtüsü değil. Anayasa meselesi de var" yanıtı verdi.

SADECE TÜRBAN DEĞİL
Erdoğan, anayasa çalışmasının sadece türbana indirgenmesini eleştirerek, öğrencilere "Oysa sizin de şikayetçi olduğunuz YÖK de bu çalışmanın içinde var" dedi. Erdoğan, "Laik demokratik anayasa istiyoruz" diyen bir öğrenciye de serzenişte bulundu: "Medyanın dolduruşuna gelmiş öğrenciler görüyorum. Biz zaten böyle bir çalışma yapıyoruz." Erdoğan, katsayıdan yakınan öğrencilere de "Ben de mağdurum. İmam hatip mezunuyum. Üniversite sınavlarına öyle girdim. Çocuklarım da mağdur. Katsayı konusunda önce nabız ölçüp konuyu tartıştıracağız. Ona göre adım atarız" karşılığını verdi.