kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Oğuz Oyan

CHP'de kolaçan dönemi

Şenol ATEŞ / ANKARA.
CHP'de Baykal'a karşı isyan bayrağı açan muhalifler, kendi aralarında da muhalif. Baykal'ın karşısına çıkacak isim üzerinde uzlaşma sağlanamadı..
Kurultay sürecinin başladığı CHP'de, Deniz Baykal'ın karşısına çıkacak muhalif aday konusunda gizli bir mücadele sürüyor. Ortaya atılan ilk isim olan Haluk Koç, güçlü bir çıkış için İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan'ı yanına almaya çalışırken, Bilgehan kendi adaylığı için nabız yokluyor, çağrı bekliyor. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise "Uzun süredir çalışıyoruz, bir hayli yol oldık" diyerek başkan adaylığından vazgeçmiyor. Koç, muhaliflerin tek adayı olarak görülmüyor. Nitekim Bilgehan bugün Bolu'da bazı muhalif eski il başkanları, görevden alınan yeni il başkanları ve küskünler ile bir araya gelecek. Bilgehan ile birlikte Bolu'ya giden muhaliflerin ağır toplarından Abdülkadir Ateş, "Haluk Hoca ve Gülsün Hanım ikisi de sevdiğimiz arkadaşlar. İlçe kongrelerinde dolaşsınlar, kimin ismi öne çıkacaksa biz de onu destekleyelim" önerisinde bulundu. İnönü'nün torunu Bilgehan da "Sadece ismimden dolayı bu işin içinde değilim" diyerek, adaylık sinyalini verdi. Bilgehan, Koç ile konuşacağını belirterek, "Çeşitli arkadaşların istekleri geçerli değil tabanın beklentisi önemli. Yoklamalarla hangimizin daha güçlü olduğunun ortaya çıkması lazım" dedi.

KOÇ BEKLİYOR
İlk olarak kendi isminin ortaya atıldığını ve büyük bir ilgi gördüğünü belirten Koç, "Adaylığımı açıklayacağım, vazgeçmedim" derken, Bilgehan'ın ortak aday olma niyeti ile ilgili, "Kendisiyle görüşeceğiz. Ortaklaşa bir sonuca varacağımıza inanıyoruz."dedi.
Haberin fotoğrafları