kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Snow: Türkiye fırtınalı denizlerde güvenle ilerliyor

Eski ABD Hazine Bakanı Snow, Türkiye'nin doğru yolda ilerlediğini belirterek, "Doğru politikacılara sahip Türkiye fırtınaları aşar" dedi..
Garanti Bankası ve Capital Dergisi'nin davetlisi olarak İstanbul'da bulunan eski ABD Hazine Bakanı John Snow, Türk ekonomisinin alınan doğru kararlarla büyük yol kat ettiğini belirterek, "Türkiye doğru yolda emin adımlarla ilerliyor. Ancak sürdürülebilir ekonomik başarılar için sağlam ekonomik politikalar gerekir, sağlam ekonomik politikalar için ise doğru politikacılara sahip olmanız şart. Türkiye'de iş başında bulunan politikacıların doğru ve kararlı insanlar olduğunu düşünüyorum" dedi. İstanbul'da düzenlenen, "İş Dünyasında Riskler ve Fırsatlar" konulu bir konferansa katılan Snow, tarihte ilk olarak gelişmekte olan ülkelerin dünya ekonomisine yön verdiğine değinerek, Türkiye'nin de Çin ve Hindistan gibi yeni dönemin dinamik ekonomilere sahip ülkeler arasında bulunduğunu söyledi.

POLİTİKALAR ÇOK OLUMLU
Snow, ekonomiyi doğru analiz etmenin çok zor olduğunu belirterek, ekonomideki sorunları görüp çözecek yöneticileri bulmanın ise işin en zor tarafı olduğunu sözlerine ekledi. Snow şunları söyledi: "Doğru politikalar Türkiye'nin ticaretini artırdı, dış yatırımları yükseltti, rekabet ortamını geliştirdi, istihdamın artmasına neden oldu. Ekonomik politikaları iyi olan ülkeler fırtınalı denizlerde güvenle yol alır. Türkiye küresel krize rağmen yoluna güvenle devam ediyor". ABD ile Türkiye arasında son dönemlerde yaşanan gerginliğe de değinen Snow, "ABD ile Türkiye dosttur. Dostlar arasında zaman zaman tartışmalar olabilir. Ancak dostluk daima baki kalır. Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyorum. Böyle bir ortaklıkta AB daha karlı çıkar. Çünkü Türkiye'nin ekonomik büyümesi çok yüksek, genç ve girişimci bir nüfusu var" dedi.