kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan

Rakı milli içkimiz, destek vereceğiz

Bakan Unakıtan, "Rakı milli içkimiz" diyerek, AB ile ÖTV kavgası ettiklerini, Dışişleri'nden destek isteyeceklerini söyledi Unakıtan, İzmirli işadamlarına seslenerek, "Sakın şimdi bana 'Yunanlı rakıyı da tescil ettirdi' demeyin, vururum sizi" dedi..
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, uzun süredir alkollü ürünlerde vergi artışına gitmediklerini söyleyerek, "Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelerde alkollü ürünlerdeki ÖTV konusunda kavga edip duruyoruz, rakı sorun oluyor" dedi. Unakıtan, İzmirli işadamlarıyla yaptığı toplantıda, bu konuda birlikte mücadele edilmesi gerektiğini ifade ederek, müzakereler sırasında Dışişleri Bakanlığı'ndan da destek isteyeceklerini kaydetti. İşadamlarının alkollü ürünlerde nispi vergilemenin son bulması ve sadece maktu vergilemeye gidilmesini önermeleri üzerine Unakıtan, "AB, alkol oranı yükseldikçe verginin de yükselmesini, alkol oranı düştükçe verginin de azalmasını istiyor. Biz, ona biraz yaklaştık, ama burada rakı sorun oluyor. (Rakı bizim milli içkimiz) diyoruz ama onlar, bu konuda oldukça ısrarlı" diye konuştu. Unakıtan, rakının Türkiye'nin milli içkisi olduğunu vurgularken, işadamlarına, "Sakın bana onu da Yunanlılar tescil ettirdi demeyin. Eğer onu da Yunanlılar tescil ettiyse, vururum sizi" şeklinde espri yaptı. Ancak işadamları, rakıyı tescil ettirdiklerini söyledi.

CEZALAR ARTACAK
Maliye Bakanı Unakıtan ayrıca, yeni dönemde vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele için vergi cezalarında da artışa gideceklerini söyledi. "Cezaları artıracağız. Başka çare yok'' diyen Unakıtan, cezaların yanı sıra vergi incelemelerine de daha fazla başvuracaklarını vurguladı. Unakıtan, "İkide bir kapıları biri çalacak ve (Şu yılın hesaplarına bakacağız) diyecek. Artık ağır inceleme yapmayacağız, ama herkese dokunacağız. Herkes bir incelemeden geçecek" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları