kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kırtasiyenin Kare As'ı

07.09.2007
Kırtasiyeler kimi için okul günlerini hatırlatan renkli bir hatıra, kimi için de bir tutkudur. Okulların açılmasına bir hafta kala cezbedici defterlerin ve kalemlerin yanı sıra teknik malzemelerin yer aldığı kırtasiyelerin Kare As'ını belirledik..
CarrefourSA
(Aldığı oy: 4)* * * *

Okulların açılmasına çok az zaman kaldı. Şu sıralar hangi CarrefourSA'ya giderseniz gidin özellikle kırtasiye ve okul araçgereçlerinin bulunduğu reyonlardaki kalabalık hemen göze çarpıyor. Bu büyük hipermarket zinciri, Türkiye'nin 31 ilinde ve Anadolu'nun 16 ilçesinde 470 mağazayla faaliyet gösteriyor. Çantadan önlüğe, ayakkabıdan kırtasiye çeşitlerine kadar bir öğrencinin her türlü ihtiyacının bulunabileceği CarrefourSA, jüri üyelerimizden dört oy aldı. Bennu Gerede çocuklarının okul ihtiyaçlarını buradan karşılarken, Burçin Orhon CarrefourSA'da çok çeşit olduğunu ve fiyatları da uygun bulduğunu söylüyor. Hatice Yılmaz ve Neşe Erberk de kırtasiye konusunda CarrefourSA'yı tercih eden isimlerden. İçerenköy
Tel: (0216) 448 05 06

Karum
(Aldığı oy: 4)
* * * *
Nişantaşı'nda 1985 yılında açılan Karum, özellikle kalem, defter ve dosya gibi ürünlere ağırlık veren bir kırtasiye. Sanatsal malzeme bölümünde de dünyanın önde gelen markalarının ürünlerini bulabileceğiniz mekânda, boyalar, yardımcı malzemeler, tuvaller, fırçalar, çizim blokları, sunum dosyaları, proje çantaları, evrak çantaları gibi ürünler de var. Jüri üyelerimizden Neşe Erberk, "Karum'da çok güzel, renkli, pırıltılı, tasarım defterler var. Kızlarım bunları çok seviyor," derken, Zeynep Casalini ve Bennu Gerede de kırtasiye konusunda burayı tercih ettiklerini söylüyorlar. Gerede, Karum'daki fiyatların biraz pahalı olduğunu eklemeden geçemiyor. Oyunu Karum'dan yana kullanan bir diğer jüri üyemiz ise Hamdi Koç.
Tel: (0212) 231 82 12

Mektup Kırtasiye
(Aldığı oy: 4)* * * *
15 yıldır Galatasaray'da hizmet veren Mektup Kırtasiye, okul alışverişi yapan öğrencilerden hediyelik eşya arayanlara kadar farklı kesimlere hitap ediyor. Bunun yanı sıra mimar, ressam veya grafiker gibi profesyonellerin de uğrak dükkânlarından. Adı üzerinde, pek çok mektup kâğıdı ve zarf çeşidinin de bulunduğu Mektup Kırtasiye'den alışveriş yapan Zeynep Casalini "Küçüklüğümden beri kaleme, kağıda, ajandaya, takvime çok meraklıyım. Mektup'u ailecek çok seviyoruz. Annem de 15 yaşındaki kızım Ceren de kırtasiye alışverişlerini buradan yapıyor," diyor. Mektup Kırtasiye'den alışveriş yapan diğer jüri üyelerimiz ise Salih Memecan, Tayfun Talipoğlu ve Hamdi Koç.
Tel: (0212) 244 18 13

Office 1 Superstore
(Aldığı oy: 4)* * * *

Büro ve kırtasiye malzemeleri konusunda faaliyet gösteren Office 1 Superstore'un Ankara'dan Şanlıurfa'ya kadar çeşitli illerde bayileri var. 40 yıl önce, ABD'nin Illinois kentinde kurulan ve şu an 33 ülkede hizmet veren Office 1 International ile Ofma AŞ'nin 1996'da bir araya gelmesiyle kurulmuş. Kalemden bilgisayara, kâğıttan mobilyaya 10 binden fazla ürünü tek çatı altında toplayan Office 1 Superstore, Bennu Gerede, Burçin Orhon, Neşe Erberk'in kırtasiye konusunda favori adresleri arasında yer alıyor. Tayfun Talipoğlu ise Ankara Armada'daki Office 1 Superstore'dan kırtasiye alışverişi yaptığını söylüyor. Maslak
Tel: (0212) 285 46 40

Kabalcı Kitabevi
(Aldığı oy: 3)* * *

Beşiktaş'taki en popüler kitabevlerinden biri olan Kabalcı, kırtasiye konusunda ilk akla gelen adreslerden. Defter, kalem, silgi gibi kırtasiye ürünlerinde geniş bir yelpazeye sahip. Genelde belli bir kalitede ürünler satılıyor. Jüri üyelerimiz arasında yer alan Zeynep Tunuslu 12 yaşındaki oğlu Kanat Heparı'nın kırtasiye ihtiyaçlarının bir kısmını Kabalcı'dan karşılıyor. Salih Memecan bu kırtasiyenin her zaman kalabalık olduğunu söylerken, Kerem Alışık da oğlu Sadri'nin kırtasiye alışverişleri için burayı seçiyor.
Tel: (0212) 261 31 24

Nezih Kitabevi
(Aldığı oy: 2)* *
Geçmişi 1907'lere kadar uzanan köklü bir kuruluş olan Nezih Kitabevi, 1992 yılında Türkiye genelinde en iyi kitapçı ödülü almış. Şu anda İstanbul'daki beş mağazayla hizmet veren Nezih'te, kitap, dergi, ders kitapları, kırtasiye, sanatsal malzemeler, film, albüm, oyuncak, hobi ve hediyelik eşya çeşitleri bulmak mümkün. Jüri üyelerimizden Feryal Gülman ve Neşe Erberk çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını Nezih'ten giderdiklerini söylüyorlar.
Tel: (0212) 282 16 40

Galatasaray Kırtasiye
(Aldığı oy: 1)*
1995 yılından beri Beyoğlu'nda hizmet veren Galatasaray Kırtasiye'nin müşterilerinin büyük çoğunluğunu Beyoğlu'nda zaman geçirmeyi seven gençler ve Galatasaray Lisesi'nin öğrencileri oluşturuyor. Büro malzemeleri, hediyelik eşya gibi çeşitlerin de bulunduğu mekânda, kırtasiye konusunda ürün çeşitliliği oldukça fazla. Jüri üyelerimizden Salih Memecan, sık sık uğradığı Galatasaray Kırtasiye'nin merkezi bir konumda olduğunu ve aradığı her şeyi bulabildiğini söylüyor.
Tel: (0212) 243 61 31

Kare Kırtasiye
(Aldığı oy: 1)*
Yaklaşık altı yıldır Nişantaşı'nda hizmet veren Kare Kırtasiye'de ofis kırtasiye ürünlerinin yanı sıra hediyelik eşyalar ve sanatsal araç-geneçler de var. Okul alışverişi için uğrak yerlerden biri olan mekânda, çoğunlukla marka ürünler yer alıyor. Jüri üyelerimizden Hamdi Koç, 11 yaşındaki kızıyla birlikte Kare Kırtasiye'den alışveriş yapmayı çok sevdiklerini söylüyor. Kırtasiyenin Bodrum'da bir şubesi bulunuyor.
Tel: (0212) 291 62 30

Metro Cash&Carry
(Aldığı oy: 1)*
Türkiye'deki 10'uncu mağazasını Gaziantep'te açan uluslararası market zinciri Metro Cash&Carry, kırtasiye konusunda bol seçenek sunuyor. Jüri üyelerimizden Hatice Yılmaz, çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarının bir kısmını buradan karşıladığını söylüyor. Metro, tutumlu alışveriş yapmak isteyenlerin de gözdesi. Güneşli
Tel: (0212) 478 70 00

Toys "R" Us
(Aldığı oy: 1)*
1996 yılında Türkiye'de ilk mağazasını açan Toys "R" Us, dünyanın önde gelen çocuk süpermarketli zincirlerinden. Bugün 12 ilde şubesi var. Oyuncaktan kitaba, bisikletten bilgisayara ve çocuk mobilyalarına varana kadar çocuk ve bebeklere yönelik birçok ürünün yer aldığı Toys "R" Us, kırtasiye konusunda da iddialı. Jüri üyelerimizden Hatice Yılmaz çocukları için okul alışverişi yaparken burayı tercih ettiğini söylüyor. Bakırköy
Tel: (0212) 543 54 19

Salih Memecan (Karikatürist)
Mektup Kırtasiye (Beyoğlu)
Galatasaray Kırtasiyesi (Beyoğlu)
Kabalcı Kitabevi (Beşiktaş)
Özen Kırtasiye (Taksim)

Bennu Gerede (Fotoğraf sanatçısı)
Karum (Nişantaşı)
CarrefourSA (İçerenköy)
Office 1 Superstore (Maslak)

Tayfun Talipoğlu (Program yapımcısı, gazeteci)
Office 1 Superstore (Ankara- Armada)
Mektup Kırtasiye (Taksim)
Ant Kırtasiye (Antalya)

Hamdi Koç (Yazar)
Kare Kırtasiye (Nişantaşı)
Karum (Nişantaşı)
Mektup Kırtasiye (Taksim)
Panter (Beyoğlu)

Burçin Orhon (Bale okulu yöneticisi)
CarrefourSA (Ümraniye)
Office 1 Superstore (Kavacık)
Şampiyon Kırtasiye (Acarkent)

Zeynep Tunuslu (Modacı)
Kabalcı Kitabevi (Beşiktaş)

Neşe Erberk (Eski manken, anaokulu sahibi)
Nezih Kitabevi (Akmerkez)
Karum (Nişantaşı) J Office 1 Supersore (Maslak)
CarrefourSA (İstinye)

Zeynep Casalini (Müzisyen)
Mektup Kırtasiye (Taksim)
Karum (Nişantaşı)

Feryal Gülman (Mimar, Gülman Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi)
Nezih Kitabevi (Akmerkez)

Hatice Yılmaz (Ev kadını)
CarrefourSA (Bayrampaşa)
Toys R Us (Bakırköy)
Metro Cash&Carry (Güneşli)
Toyzz Shop (Bahçelievler)

Kerem Alışık (Oyuncu)
Kabalcı Kitabevi (Beşiktaş)
Üçgen Kırtasiye (Nişantaşı)

Diğerleri
Özen Kırtasiye Tel: (0212) 245 50 42
Panter Tel: (0212) 244 38 96
Şampiyon Kırtasiye Tel: (0216) 485 25 27
Toyzz Shop Tel: (0212) 442 25 33
Üçgen Tel: (0212) 241 50 38

CarrefourSA * * * *
Karum * * * *
Office 1 Superstore * * * *
Mektup Kırtasiye * * * *
Haberin fotoğrafları