kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SON FOTOĞRAFI ... Tek çocukları Serkan’ın ölümüyle Karabucak çifti sinir krizleri geçirdi. Geriye ise talihsiz Serkan’ın tedavi için kaldırıldığı Çapa’da çekilen fotoğrafları kaldı.

Üç hastane gezdi kuduz kurbanı oldu

Deniz DERİN SABAH
İstanbul Kıraç'ta 13 gün önce kuduz köpek tarafından ısırılan ve 3 hastane dolaşan Serkan, salı günü can verdi. Serkan'ın ailesi ise hastaneleri suçladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Üç hastane gezdi kuduz kurbanı oldu
İstanbul'a sadece 35 kilometre uzaklıkta bulunan Kıraç Beldesi'nde, kuduz bir köpek tarafından ısırılan ve hastane hastane dolaştırılan 5 yaşındaki Serkan Karabucak, salı günü hayatını kaybetti. Talihsiz çocuğun ailesi, oğullarının ihmal kurbanı olduğunu belirterek gözyaşı döktü. Küçük Serkan, 13 gün önce oyun oynarken bir köpek tarafından yüzünden ısırıldı. Anne babası Serkan'ı hemen Büyükçekmece Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan bir iğnenin ardından küçük çocuk Haseki Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak iddiaya göre buradaki görevliler, küçük çocuğu kuduz vakalarına bakılan bölüm yerine Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderdi. Yine iddiaya göre Çapa'daki doktorlar ise köpeğin kuduz olması ihtimaline karşı müdahale edemeyeceklerini söyleyerek, açık yaraların üzerini bandajla kapatmakla yetindi.

'OĞLUM İHMAL KURBANI OLDU'
Bunun üzerine anne baba, küçük çocuklarını eve götürdü. Ancak beş gün sonra ateşi çıkan Serkan önce Büyükçekmece Devlet Hastanesi'ne buradan da tekrar Haseki Hastanesi'ne götürüldü. Ancak hastanedeki tüm müdahalelere karşın talihsiz çocuk, salı akşamı kuduz teşhisiyle hayatını kaybetti. Kıraç Belediyesi'ne kuduza karşı gerekli önlemleri almadığı iddiasıyla tepki gösteren anne Gülcan Karabucak, komşularının çocuğunu da Serkan'ı ısıran köpeğin ısırdığını, tedavi edildiğini anlattı. Baba Sefer Karabucak ise oğlunun hastane ihmali sonucu öldüğünü öne sürdü.

TORUN ACISI ÖLDÜRDÜ
Torununun ölümü üzerine kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden babaanne Fehmiye Karabucak (94) ile Serkan Karabucak dün Kıraç Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeden sonra bir açıklama yapan Kıraç Belediye Başkanı Hamit Öncü, çevre belediyelerin kamyonlarla köpekleri Kıraç'a getirdiklerini ileri sürdü. Hamit Öncü şunları söyledi: "Kıraç'ta buna benzer olaylar daha önce de yaşanmıştı. Burası mayıs ayında karantina altına alındı. Hatta mart ayına kadar da karantina devam edecek. Belediye olarak köpeklerle başa çıkamıyoruz. Her gün buraya köpek bırakıyorlar. Diğer belediyelerin buradaki insanları da düşünmesi lazım."
Haberin fotoğrafları