kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sonbahar-kış sezonunun trendi, lüks giyim. Rugan çantalar veya kürkler yeni koleksiyonlarda çok sık karşımıza çıkıyor.

Yeni sezonun vazgeçilmezleri

ESRA ÇORUH
07.09.2007
Mini ceketler, krokodil çantalar, rugan ayakkabılar... Sonbahar-kış sezonunun trendlerine uyum sağlamak elinizde..
1- Yeni sezonda nasıl ayakkabı ve çizmeler moda? Geçen yılın binici çizmelerini yine giyebilecek miyiz? (Serhan S.-İstanbul)
- Yeni sezonda en çok dikkat çeken ayakkabılar 'Oxford' diye adlandırılan bağcıklı erkek ayakkabıları... Bu ayakkabıların topukluları, iki renklileri, hatta burnu açıkları bile var. Bilekte biten botlar da yeni sezonda çok moda. Platform yuvarlak burunlu ayakkabılar, yeni sezonda ince topuklarıyla biraz daha feminenleşti. Rugan çok moda. Ayakkabı seçiminizde bunu gözden kaçırmayın. Ayrıca yeni sezonun 'lüks' trendini takip etmek istiyorsanız, krokodil derisinden ayakkabı satın almalısınız. Geçen yılın binici botlarını da rahatlıkla giyebilirsiniz; çünkü binici modası yeni sezonun trendlerinden... Çantalara gelince, doktor çantasını andıran köşeli kalıplı çantalar vitrinlerde sıkça boy gösterecek. Aynı zamanda geceleri kullanmaya alışık olduğumuz el çantaları gündüzleri de vazgeçilmez olacak. Rugan ve krokodilin dışında moher ya da kürk detaylı çantalar da çok kullanılacak.

2- Bol elbiselerin yeni sezonda da moda olduğunu görüyorum. İnsanı olduğundan daha kilolu gösteren bu elbiselerle seksi görünmek mümkün mü? (Müge D.-Antalya)
-
Bol kesimli, trapez elbiseler ilkbahar-yaz sezonunda olduğu gibi yeni sezonda da çok var. Bu elbiseler, üzerinize oturmadığı için vücudunuzdaki tüm hataları rahatlıkla kapatır. Ancak volümlü olduğu için kilolu göstermesi mümkün. Bunu engellemek için elbise boyunun diz altına inmemesine dikkat edin. Dilerseniz bu elbiselere kalın kemer takarak vücudunuza oturmasını sağlayabilirsiniz. Böylece daha ince görünmek de elinizde... Bu elbiselerle seksi görünmek içinse düz ayakkabılar yerine, ince ve yüksek topuklu ayakkabılar giyebilirsiniz.

3- Yeni sezon için tek bir parça satın almam gerekse, ne almamı önerirsiniz? (Bennu K.-İstanbul)
- Yeni sezonun en trendy parçası, siyah smokin ceketleri. Bu tarz ceketleri hem jean üzerine hem de kumaş pantolonlarla kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra bana kalırsa, geçen sezonlara ait birçok parçayı yeni sezonda da giyebilirsiniz. Örneğin yaz sezonunda aldığınız saten elbisenizi opak kalın çoraplarla kış günlerine uydurabilirsiniz.

4- Sonbahar-kış sezonunda hangi renkler moda? (Bahar N.-Ankara)
- Yeni sezonda bir yandan canlı renkler öne çıkarken diğer yanda siyah yine sıkça kullanılacak. Siyahı tepeden tırnağa ama farklı kumaş ve dokularda giymek, sezonun en yeni trendlerinden... Öyle ki saten bir eteği, mat renkte bir bluzla tamamlayabilirsiniz. Aynı zamanda lüks görüntüdeki ipek kadifeleri, üzeri kristal taşlarla süslenmiş olarak göreceğiz. Taşlı bluz ya da elbise seviyorsanız, ufak taşlı nazik işlemeleri değil, kaba ve büyük işlemelileri tercih edebilirsiniz. Yaz sezonunda görmeye alıştığımız parlak renkler, sonbahar-kış sezonunda da öne çıkıyor. Fuşya, limon sarısı, yeşil, elektrik mavisi, turuncu, kırmızı gibi canlı renkler sadece aksesuarlarda değil kıyafetlerde de çok var. Blue jean bile bu renklerle isim değiştirdi; artık jeanler bile renklendi. Sonbaharın gri havasını tepeden tırnağa parlak renklere bürünerek canlandırmak elinizde. Ama renk seçimini yaparken kendi cilt renginizi dikkate almayı da unutmayın. Yine ilkbahar-yaz sezonundan kalan gri ve tonları da sonbahar-kış sezonununda çok moda. Karar sizin, yeni sezonda hangi renge bürünmek istiyorsanız, özgürsünüz

5- Pantolon-ceket takımlar yeni sezonda çok moda. Ama klasik görünmek istemiyorum. Bu takımları nasıl giymeliyim? (Ebru R.-İzmir)
-
Pantolon-ceket kadar etekceket takımlar da yeni sezonda çok moda. Takımlardaki yenilikler ise şöyle: Pantolonların belleri oldukça yüksek ve paçaları bol. Aynı zamanda binici tarzı pantolonların yanında dapdar ve bilekte biten kumaş pantolonlar da çok var. Uzun ceketlerin yanı sıra mini volümlü ceketler de takımları tamamlıyor. Ceketin altına etek giymeyi tercih ediyorsanız, eteğinizin boyunun dizaltında olmasına özen gösterebilirsiniz. Ayrıca klasik görünmek istemiyorsanız, takımınızın içine mutlaka feminen bir bluz giyin. Bluzunuzu seçerken, kumaşı, rengi ve modeliyle modern bir hava yakalayabilirsiniz. Yeni sezonda fiyonklu şifon gömleklerin çok moda olduğunu hatırlatalım. Böyle bir gömlek, takımınızı klasiklikten kurtarmaya yeterli olacaktır. Ayrıca canlı renklerde aksesuarlarla da trendy görünebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları