kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cuma Sabah 
MEHMET TEZ

Pamuk'u yolladık, sıra Akın'da

Türkiye'de sadece düşüncelerinden ötürü sevilmeyen, nefret edilen ve gazete köşelerinde 'hedef' gösterilenlerin listesi uzuyor. Nobelli Orhan Pamuk Amerika'ya kaçtı, Hrant Dink öldürüldü. Bakalım Fatih Akın'ın başına neler gelecek .
Basında bazı yazarlar var. Bunların işi gücü Allah'ın günü kurşuna dizilecek, linç edilecek adam aramak. Aç kurtlara yem atmak. Çok da başarılılar. İnanın Türkiye'de prodüktörler bu kadar iyi çalışsa, dünya çapında bir düzine sanatçımız olurdu. Herkes onları konuşurdu. Bunlar sürekli eleştirirler. Ama bir sanat eserini, şarkıyı, filmi değil. Onlar insanların hayatını eleştirirler. Eleştirmek iyidir, eleştirsinler, tartışalım. Ama bunlar yargılarlar, hesabı keserler. Kanlı canlı insanları bir kalemde silerler. Hayatını kaydırmaya oynarlar. Nesnel yargılar, değerlendirmeler falan beklemeyin. "Ben öyle dedim, öyle oldu." Onların eleştirisi bu. Bir çırpıda, "Film kötü," der gibi "Bu adam kötü, bu helal süt emmiş, bu şerefsiz, bu vatan haini..." Onlarda sıfat çok... Onların bir SİYAD'ı falan da yok. Daha gizli bir örgüt gibi, sanki birbirlerini gizliden kolluyormuş gibi, bir noktada birileri düğmeye basıyormuş gibi, aynı anda aynı şekilde başlıyorlar saldırılarına... Amaçları terörize etmek. Hedef göstermek, ülkeden sürmek... Kendileri gibi düşünmemek linç sebebi. "Ya sev ya terk et!" diye tehdit edip, ürküp gidene de kızarlar üstelik. Kalana ayrı eziyet, gidene ayrı eziyet. Türüt-Arif ikilisi sayesinde millet öğrendi, Unkapanı'nda nasıl nefret, nasıl ırkçılık şarkıları olduğunu, her millete, her azınlığa... O şarkıların kahramanı Orhan Pamuk'tu. Kaçırdılar. Hrant Dink'ti, şimdi toprağın altında. Daha isimsiz kaç kişi var acaba? Neredeler?

NEFRETİN POPSTARLARI...
Şimdi yeni bir kahraman bulmuşa benziyorlar. Adı Fatih Akın. Niye? Sizi sevmedi diye. Niye? Sizin gibi düşünmüyor diye. Niye? Düşündüklerini söyledi diye. Onlar nefretin popstarları. Memleketi, ülkeyi, mahalleyi, annemizi, babamızı sevmeyi onlardan öğreneceğiz. Onların istediği gibi seveceğiz. Yoksa gideceğiz, kovulacağız. Sırayla gidiyorlar. Korodan farklı okuyanı hedef gösteriyorlar, susturuyorlar, kaçırıyorlar, sürüyorlar. Nereden? Bizim ülkemizden. Neden? Kimin adına? Kim için? Siz kimsiniz? Nereden geldiniz? Ey, büyük gazetenin büyük yazarı! Nefretin popstarı! Bir gün sıra size geldiğinde merak etmeyin. Birileri sizi sürmeye, kovmaya kalkarsa biz yine bunları söylüyor olacağız. Bu sefer sizin tarafınızda... Anlayana...