kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Cumhurbaşkanı seçimi

21 EKİM'DE anayasa değişikliği ile ilgili referanduma gidiyoruz. Bülent Arınç haklı olarak dikkat çekti: "Kimse bu konuyu tartışmıyor."
Geçenlerde Abdullah Gül, "Referandumdan evet çıkarsa, ben de adayım" açıklamasını yaptı. Aradan uzunca bir süre geçti. Başbakan nihayet grupta düşüncesini belli etti: "11. cumhurbaşkanını parlamento seçmiştir; halk 12'ncisini seçecek."
Bu durum herkesin işine gelir. Çünkü, CHP'nin içi karmakarışık. Deniz Baykal partisine mi çekidüzen versin, yoksa Abdullah Gül karşısında sırtı yere gelmeyecek bir aday belirleme gayretine mi girsin? Ayrıca, Gül'ün başarısı AK Parti'nin hanesine yazılacaktır. Dolayısıyla bu parti, desteğini arttırmış gibi görünecektir. Hem de, halk seçtiği takdirde, Gül'ün, Erdoğan karşısında güçlenmesi söz konusudur.
Ülkenin istikrarı ve partilerin iç huzuru bakımından, galiba en doğrusu 11. değil, 12. cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi olacaktır. Ama acaba, tartışma bu noktada durur mu? Yoksa, "Geçici 19. madde, 11. cumhurbaşkanı için 45 gün zarfında seçimlere gidilmesini öngörüyor" deyip, pişirilmek istenen aşa su katanlar çıkar mı?