kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Halk ne diyor?

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Van Den Linden, "Türban baskısı görenler, AİHM'ye başvurabilir" dedi ve ekledi: "Zaten Türkiye türbana zorlarsa, Avrupa Konseyi üyeliğini tartışmaya açarız"..
Biz kendimize büyük zarar veriyoruz
ALİ AKIN:
Biz kendimize güvenmezken başkası nasıl güvenecek? Cumhurbaşkanını seçtirmemek için demokrasi hiçe sayılıyor, en ufak olayda laiklik elden gidiyor diyoruz. Kendi kendine bu kadar zarar veren bir ülke daha yok! AB'ye girmeye çalışıyoruz ama biz bile hala laik ve demokratik bir ülke olduğumuzu kabul edemiyoruz. Avrupa Birliği ülkelerinde sadece Fransa'da (o da üniversite hariç okullarda) türban yasak.

KEMAL YAZICI: AB'ye bizi kabul etseler de, Türkiye'deki bu belirsizlikler de kalksa... İnsanca, özgürce yaşamak istiyoruz.

ERKAN AKYÜZ: İnsanların türban takmaya dair korkularını anlayabiliyorum. Bu insanların başları açık olarak bir yaşam sürmeleri en doğal hakları... Ama anlayamadığım bu hak ihlali korkusunu yaşayan insanların başkalarının türban takma hakkını ellerinden almayı doğru bulması... Şu an kimse, insanları türban takmaları için zorlamıyor; ancak bu insanlar türban takanları, türbanlarını çıkartmaları için zorluyor. Bana öğretilen özgürlüğün tanımı: "Özgürlüklerin sınırı başkalarının özgürlüklerinin ihlal edildiği yere kadardır..."