kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Katibim Salatası
MALZEMELER
*
1 su bardağı makarna
* 1 iri havuç
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 limon suyu
* 10 tane siyah zeytin
* Dereotu
* Maydanoz
1su bardağı makarnayı haşlayın ve süzün. Havucu irice rendeleyin. İçine sıvıyağ koyup, limon suyunu ilave edin. Karışımı servis tabağına alın, üzerine yoğurt ve çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin, maydanoz ve dereotu koyarak servis yapın.

Kadınbudu Köfte
MALZEMELER
*
500 gr. kalça göğüs karışık tavuk kıyması
* 2 diş sarmısak
* 1 soğan (rendelenmiş)
* 1 yumurta sarısı
* 1 su bardağı haşlanmış pirinç
* 1-2 dal ince kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber
Kızartmak için:
*
Sıvıyağ
* 2 yumurta
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı galeta unu
Tavuk kıymasının içine sarmısak ve soğanı rendeleyin. Haşlanmış pirinç, yumurta sarısı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice yoğurun. Bu malzemeden limon büyüklüğünde köfteler yapıp, elinizle şekil verin. Köfteleri önce una, sonra çırpılan yumurtaya ardından da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda tavayı sallayarak arkalı önlü kızartın. Patates püresi ile servis yapın.

Portakal Kompostosu
MALZEMELER
*
4 adet portakal
* 2 su bardağı şeker
* 4 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı ceviz
Öncelikle portakalların kabuklarını düzgün bir biçimde soyup, beyaz kısımlarını ayıklayın. 1 portakalın kabuğunu ince ince kıyıp, üstünü örtecek kadar suyla bir cezveye koyun ve kaynatın. Kaynama esnasında, acılığının gitmesi için suyu bir iki defa değiştirin. Bir tencereye suyu ve şekeri koyup, salep kıvamında bir şurup hazırlayın. Portakalları ikiye bölüp, sivri uçlu bir bıçakla çekirdeklerini ayıklayın. Hazırladığınız portakalları, daha önceden kaynattığınız portakal kabuğuyla şurubun içine koyun. 10 dakika kadar hepsini birlikte kaynatın. Soğuduktan sonra kaselere bölüp, üzerlerine bütün halinde ceviz içi koyun ve servis yapın.