kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
atvnin sevilen dizisi ‘Fesupanallah’ adını Erkin Koray’ın şarkısından alıyor.

TV programları ve dizileri şarkı gibi

BÜLENT İPEK MAGAZİN
Akılda kalıcı olsun diye şarkı sözlerini isim olarak kullanan televizyoncular bu sene işi iyice abarttı. Eski-yeni birçok yapıma verilen isimlerin ilham kaynağı, sevilen sanatçıların şarkıları..
Televizyondaki reyting yarışında öne geçmenin başlıca yolları arasında programlara ve dizilere ilginç isimler bulmak yer alıyor. Televizyoncular son yıllarda hem ilginç olacağı hem de melodisiyle akılda kalacağı düşüncesiyle şarkı isimlerine yöneldi. Sevilen şarkıların adları, aynen veya bir kelimesi değiştirilerek ekrandaki yapımlara taşındı.

ÖRNEKLER ÇOK FAZLA
Erkin Koray'ın 'Fesupanallah'ı atv'nin yeni komedi dizisinin ismi oldu. Candan Erçetin'in 'Onlar Yanlış Biliyor' şarkısı 'Herkes Yanlış Biliyor' şeklinde magazin programı, 70'li yılların sevilen şarkısı 'Senden Başka' ise bir televizyon dizisinin ismi oldu. Cumhuriyet'in ilk yıllarının şarkısı 'Fikrimin İnce Gülü' de Aydan Şener ve Kenan Işık'ın dizisine isim olarak verildi. Sezen Aksu kendi şarkısının adını taşıyan yarışma programı 'Şarkı Söylemek Lazım'da tartışma konusu edildi ve kariyeri Oray Eğin tarafından eleştirildi. Geçmiş dönemde de TRT ve diğer kanallar şarkı ve türküleri programlarına isim olarak taşımıştı. 'Halkalı Şeker', 'Sevgi Bağı', 'Aşk Pınarı', 'Kütahya'nın Pınarları' gibi programlar bunlardan birkaçı...

UZUN İSİMLER REVAÇTA!

'Biri Bana Anlatsın' gibi uzun program isimlerine meraklı olan NTV, bu sezon işi biraz daha abarttı. Şarkı isimlerine yönelen kanalın yöneticileri Müjde Ar, Pınar Kür, Aysun Kayacı ve Çiğdem Anad'ın birlikte gündemin nabzını tutacakları programa Sezen Aksu'nun 'Haydi Gel Benimle Ol' adlı şarkısından hareketle, 'Haydi Gel Bizimle Ol' adını verdi. Yakında başlayacak ve Kadir Çöpdemir ile Demet Akbağ tarafından sunulacak olan bir başka prrograma ise Ajda Pekkan'ın aynı adlı şarkısından esinlenilerek 'Hiç Bunları Kendine Dert Etmeye Değer mi?' adı verildi. Bu program içeriğinden önce adının uzunluğuyla dikkat çekti.
Haberin fotoğrafları