kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Konya'da Mevlana Türbesi tasarımı altında yüzlerce semazan semaya durdu.

Torun Mevlana: Hizmetkârım

Ceyda DİNÇBAKIR
Mevlana'nın 22 kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru bugünün insanının bir arayış içinde olduğunu söylüyor ve ekliyor: Mevlana edebiyle bir ömür geçirdim. Ben bir hizmetkârım"..
İLİŞKİLİ HABERLER
Torun Mevlana: Hizmetkârım
Dünyaya hoşgörü ve barış mesajları veren Mevlana'nın 800'üncü doğum yıldönümü kutlamalarını 22'nci kuşaktan Mevlana'nın torunu Esin Çelebi Bayru ile birlikte izledik. Bayru Mevlana'nın öğretileriyle büyümüş, fikirleriyle gelişmiş evlerinde her zaman Mevlana konuşulmuş. Şimdi, onun yolunda hizmet ediyor. O da Mevlana gibi, "Ölüm, Allah'a olan yoldur" diyor.

"GÜNÜN İNSANI MUTSUZ"
Onun için Mevlana'nın 800'üncü doğum yıldönümü çok daha özel. Törenler boyunca bazen hüzünlendi, bazen duygulandı. Bayru "Demek ki insanların Mevlana'ya ne kadar da çok ihtiyacı varmış" diyor. Mütevazılığı ve sakin kişiliğiyle dikkat çeken Esin Çelebi Bayru, Mevlana düşüncelerini, evlerinde konuşulan Mevlana'yı "ecdadının yolunda hizmet etmek" istediğini anlatıyor ve "Ben bir hizmetkarım" diyor. Bayru, günümüz insanının sıkıntılarına kafa yoruyor. Bugünün insanın sürekli bir arayış içerisinde olduğunu anlatan Esin Çelebi Bayru, bu arayışın da insanları mutsuz ettiğini düşünüyor. "Çünkü neyi aradıklarını bilmiyorlar. Bugünün farkında değil insanlar" diyen Bayru, yine Mevlana'nın bir sözüyle düşüncelerini açıklıyor: "Madem sen bensin, ben de senim. Nedir bu senlik benlik. Nedir bu ayrılık" ve soruyor: "Neden kavga ediyor dünya?" Esin Çelebi, bugüne kadarki yaşamını şöyle anlatıyor: "Nerede olduğumu ben de bilmiyorum. Normal bir yaşam geçirdim. Büyüdüm, evlendim, çocuklarım oldu ancak Hz. Mevlana ile beslenen, onun düşünceleri ve edebiyle edeplenen bir yaşam geçirdim."
Haberin fotoğrafları