kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bakan ile sorunum yok'.... Osman Arıoğlu, SABAH'a yaptığı açıklamada "Sayın Bakanım Kemal Unakıtan ile aramızda bir problem yok" görüşünü dile getirdi.

Arıoğlu görevden alınıyor mu?

(ANKA)
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile arası açılan Gelir İdaresi Başkan Vekili Arıoğlu'nun görevden alınma aşamasına geldiği öğrenildi. Ancak resmi açıklama yapılmadı..
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile arası açılan Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu'nun görevden alınma aşamasına geldiği öğrenildi. Maliye kulislerinde, yeni dönemde Arıoğlu'nun asaleten atanması için ilk etapta kararname hazırlamayan ve bu nedenle Bakanlık içinde eleştiri alan Unakıtan'ın kararnameyi hazırladığı ancak bir süre sonra Arıoğlu'nu görevden alarak yerine Hesap Uzmanları Kurulu Başkanı Mahmut Vural'ı atayacağı konuşuluyor. Maliye, Arıoğlu ile Bakan Unakıtan'ın arasının açıldığı söylentileri ile çalkalanıyor. ANKA'nın haberine göre, süreç şöyle gelişti: 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in atamasını üç kez veto ettiği Osman Arıoğlu, bu görevi geçen dönem boyunca vekaleten yürüttü. Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi ile vekaleten görevli bürokratların asaleten atanması süreci başladı. Maliye Bakanı Unakıtan'ın ilk tercihleri Teftiş Kurulu Başkan Vekili Cemal Boyalı ile Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Vekili Naci Ağbal'ın asaleten atanması oldu. Maliye'nin önemli birimlerinden ve vergi konusundaki büyük projelerin uygulayıcısı olan Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Osman Arıoğlu'nun kararnamesinin yazılmaması Bakanlık'ta ortalığı karıştırdı. Arıoğlu, bu nedenle Bakanlık içinde zor duruma düşerken, Unakıtan bu davranışı Bakanlık içinde eleştirilmeye başlandı. Arıoğlu'nun önce asaleten atanması ardından görevden alınmasının bürokratik nezakete daha uygun olacağı eleştirisi de yapıldı. Bunun üzerine Maliye Bakanı Unakıtan, Arıoğlu'nun asaleten atanması için kararname hazırladı.

YURTDIŞINA GÖNDERİLECEK
Ancak bu durumun görev değişikliğini ortadan kaldırmayacağı, asaleten atanmanın ardından muhtemelen birkaç aylık süre içinde Arıoğlu'nun görevden alınarak yurtdışında başka bir göreve gönderileceği bildirildi.