kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül'ün yol haritası

Gül, önümüzdeki 7 yıllık dönemde nasıl bir cumhurbaşkanı olacağı, hangi konulara odaklanacağı konusunda da ipuçları verdi. Gül'ün mesajları da şöyle:

DIŞ POLİTİKA: Türkiye'nin uluslararası toplumu meşgul eden birçok konuda önemli roller oynayabileceğini görüyorum... Türk dış politikasının bu doğrultuda güvenilir, yapıcı, istikrarlı ve proaktif bir şekilde yürütülmesine katkıda bulunmaya çalışacağım.

KADIN HAKLARI: Kadın-erkek eşitliği ilkesi doğrultusunda kadınlarımızın haklarının korunması ve toplumdaki rollerinin artırılması anayasal bir görevimizdir.

İSLAMİFOBİA: Irkcılık, yabancı düşmanlığı, anti-semitizm gibi ideolojik akımlar en gelişmiş ülkelerde dahi yer yer hortlamaktadır. Bunlara İslamifobia gibi hasmane anlayışlardan kaynaklanan yeni tehditler ilave olmaktadır. Etnik ve dini fanatizm çoğu zaman zora ve şiddete sarılmakta, kimi zaman önyargılardan, kimi zaman yoksulluk ve cehaletten beslenmekte. Toplumları nefret ve kutuplaşma sarmalına itmektedir.

TSK'NIN MODERNİZASYONU: TSK'nın modernizasyon çalışmalarının kesintisiz devam etmesi. Öncelikli önem vereceğim hedeflerden biri olacaktır. Güçlü bir ordu ve güçlü bir demokrasiye sahip olmak, ancak güçlü bir ekonomi sayesinde mümkün olacaktır.