kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Teröriste kardeş diyenlere hukuki çözüm bulunmalı

Harp Akademileri'nde konuşan Org. Büyükanıt isim vermeden DTP'yi kastederek "Teröriste kardeşim diyen bir zihniyet var. Buna hukuk içinde mutlaka çözüm bulunması gerekir" dedi..
Harp Akademileri Komutanlığı'nın 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış töreninde konuşan Orgeneral Büyükanıt terör ve laikliğe ilişkin sert uyarılarda bulundu. Teröre destek veren ülkeler olduğunu ifade eden Büyükanıt "İlişki içinde bulunduğumuz dost ve müttefik birçok ülkeyi bugüne kadar bu konuda uyardık. Ancak üzüntü ile ifade edeyim. Hiçbir ülkeden destek görmedik. Uyardığımız tüm ülkeler, dolaylı veya dolaysız bir şekilde onlara desteğe devam ettiler. Terörle mücadelede sözler önemli değildir. Bu sözlerimden alınan ülkeler varsa, onların sorunudur" dedi.

SLOGANVARİ SÖZLER

Terör örgütünün sözde siyasi uzantılarının Türkiye'deki faaliyetlerine de değinen Orgeneral Büyükanıt, şunları anlattı: "Terör örgütüne terörist diyemeyen, terör örgütü mensuplarını 'kardeşlerimiz' diye tanımlayan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 'bölücü' diyen bir zihniyetle karşı karşıya bulunmaktayız. Demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti bu sorunu hukuk içinde çözmek zorundadır. Çünkü yine bu kişilerden biri 'Biz PKK'ya terör örgütü diyemeyiz. Terör örgütü dersek biz sizleşiriz' diyor. Biz sizleşiriz... Buna hukuk içinde mutlaka çözüm bulunması gerekir. Çünkü on binlerce Mehmetçiğimiz dağlarda terörle mücadele ederken ülkenin başkentinde bu tarz konuşmaların olması çok hazindir ve tedbir alınması gerekir.'' "Terörle mücadelesinde on binlerce asker ve vatandaşını teröre kurban veren hiçbir ülke böyle bir zaafiyetin içine düşmemiştir'' diyen Orgeneral Büyükanıt, "Ayrıca, hiçbir ülkenin güvenlik güçlerinin terörle mücadele azmi ve uygulamaları, gizli bazı emellerle bu kadar engellenmemiştir. Bu sözlerimin bazı kişi ve grupları rahatsız edeceğini biliyorum. Bu çevrelerden beklentimiz bu sözlere somut kanıtlarla cevap vermeleridir. Kulağa hoş gelen birtakım slogan vari sözlerle konuşanları ulusumuz asla affetmeyecektir'' diye konuştu.

K. IRAK ENDİŞESİ

Irak'ın kuzeyindeki gelişmeleri yakından izlediklerini söyleyen gelişmelerden kaygı duyduklarını belirten Yaşar Büyükanıt, "Irak'ın, bırakın federatif veya gevşek federatif yapıyı, konfederatif yapıya doğru hızla gelişmekte olduğunu görüyor ve bu husustan endişe duyuyoruz'' dedi. Büyükanıt, sözlerine şöyle devam etti: "Irak'ın kuzeyinde bağımsız devlet sadece siyasi boyutuyla değil, güvenlik boyutuyla da Türkiye için birinci derecede risktir. Dolayısıyla Türkiye'nin dikkatle bakması gereken yer Kuzey Irak'taki oluşumdur.''