kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Katılım çok ama sönük

Zübeyde YALÇIN-Şenol ATEŞ- Hülya KARABAĞLI- Ergun
Toptan'ın verdiği resepsiyona Gül ve Erdoğan eşsiz geldi. Askerler ile CHP ve DSP'nin katılmadığı resepsiyon sönük geçti..
Meclis'in yeni yıl resepsiyonu, komutanların Harp Akademileri törenleri, DSP'lilerin Genel Başkan Zeki Sezer'e davetiye gitmediği için protesto etmesi, CHP'lilerin de ilgisizliği nedeniyle, kalabalık ancak sönük geçti. İftar saatine denk geldiği için tarhana çorbası bile ikram edilen resepsiyonda, açıkça içki servisi yapılmadı, ancak isteyene verildi. Eşli davetiyeye rağmen konukların çoğunluğu eşli gelmedi, az sayıda türbanlı kadının bulunması dikkat çekti. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan ile birlikte konuklarını ağırladığı resepsiyona Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan yine eşsiz geldi. Erdoğan, kısa süre kaldığı resepsiyondan, AK Parti MYK toplantısını gerekçe göstererek Cumhurbaşkanı Gül'ü beklemeden ayrıldı.

GÜL: NASIL GELMEM
Resepsiyona Erdoğan'ın hemen ardından gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin "Gelmeyeceksiniz sandık" sözlerine, "Nasıl gelmem. Ben bu Meclis'in içinden çıktım. Herkesi tanırım. Garsonunu, kavasını tanırım" karşılığını verdi.