kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Rahipleri öldürüp ormana gömdüler'

Myanmar'da devrimin rengi kan kırmızı... Cunta yönetiminin istihbarat şefi ülkeden kaçıp İngiliz basınına konuştu: 'Geçtiğimiz hafta tapınaklara düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan binlerce rahip ve gösterici acımasızca öldürüldü. Cesetleri ormana atıldı'..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Rahipleri öldürüp ormana gömdüler'
Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da cunta yönetimine karşı Budist rahiplerin liderliğinde start alan Safran Devrimi'nin büyük bir katliama sahne olduğu ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan cunta yönetiminin istihbarat şefi Hla Win, geçtiğimiz hafta ordu güçleri tarafından gözaltına alınan binlerce rahip ve göstericinin öldürüldüğünü ve cesetlerinin ormana atıldığını açıkladı.

ÜLKESİNDEN AYRILDI
Win, yönetimin kendisinden 2 tapınağa baskın düzenlemesini ve rahipleri kamyona bindirip ormana götürmesini istediğini söyledi. Kutsal olarak gördüğü rahiplerin öldürmesine alet olamayacağı için de ülkesini terk ederek yaşanan bu katliamı dünya basınına anlatma kararı aldı. Halen Tayland'da saklanan Win, Norveç Büyükelçiliği aracılığıyla siyasi mültecilik başvurusunda bulunduğunu ve talebinin kısa süre içerisinde kabul edilmesini beklediğini kaydetti.

'CUNTA 20 YIL RAKİPSİZ'
Binlerce göstericinin başta Rangon kentindeki Insein Hapishanesi ve gözaltı merkezine çevrilen üniversitede tutulduğunu vurgulayan Win, hayatta olanların da ağır dayak ve işkenceye maruz kaldığını söyledi. Geçen hafta Burma'yı ziyaret eden İsveçli diplomat Liselotte Agerlid ise, rahiplerin başlattığı cunta karşıtı devrim girişiminin ordu güçleri tarafından bastırıldığını belirtti. Gözaltına alınan protestocuların büyük bölümünün gençlerden oluştuğunu söyleyen Agerlid, "Cunta böylece kendi rejimini en az 20 yıl herhangi bir muhalefetle karşılaşmadan sürdürmeyi garantiledi" diye konuştu. Öte yandan BM Özel Temsilcisi İbrahim Gambari, cunta lideri General Than Shwe ile bugün bir araya gelecek.