kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
M. Altınpınar

Pamuk'u toplattı vali yardımcısı oldu

Kadir ERCAN / ANKARA
Nobel'li yazar Orhan Pamuk'un kitaplarının imha edilmesi talimatını vermesiyle gündeme gelen kaymakam Mustafa Altınpınar, vali yardımcılığına terfi etti..
Türkiye'nin dünya çapında tanınan Nobel ödüllü yazarı Orhan Pamuk'un kitaplarının imha edilmesi talimatını vermesiyle gündeme gelen kaymakam Mustafa Altınpınar, vali yardımcılığına terfi etti. İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan, toplam 376 kaymakam ve vali yardımcısının yerini değiştirdi. İçişleri Bakanlığı'nda her yıl çıkarılan mutad kararname ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mülki yönetimde en kapsamlı ilk atamayı onayladı. Atananların arasında Dicle Kaymakamı Mustafa Altınpınar'ın adı dikkat çekti. Altınpınar, Isparta Sütçüler kaymakamıyken, Pamuk'un kamu kurumlarında bulunan kitaplarının toplatılarak imha edilmesi talimatıyla gündeme gelmişti. Bu olaydan soruşturma geçiren Altınpınar, kınama cezası almış, daha sonra da Dicle Kaymakamlığı'na görevlendirilmişti. Altınpınar, dünkü atamalarla Gümüşhane Vali Yardımcılığı'na atandı.

ŞEMDİNLİ KAYMAKAMI
Fatih Kaymakamı Mehmet Kalyoncu da Eskişehir Vali Yardımcılığı'na atandı. Mehmet Kalyoncu, vakıf parasıyla evinin temizliğini yaptırdığı iddiasıyla soruşturma geçirmişti. Şemdinli olayları sırasında bu ilçede Kaymakam olan ve daha sonra görev yeri değiştirilen Karabük-Ovacık Kaymakamı Mustafa Cinad Pehlivan, da Bartın-Kurucaşile Kaymakamlığı- 'na atandı.