kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

250 kontör

Birkaç ay öncesi... Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yürürken bir arkadaşıma rastladım. Ayaküstü sohbet ettik. Sonra da geçip bir kafeteryaya oturduk. Bir süre sonra arkadaşım lavaboya gitti. Cep telefonu, masanın üstünde duruyordu. Gayri ihtiyarı olarak cep telefonunu karıştırırken, rehber menüsüne girdim. Dikkatimi çeken bir şey oldu. Bazı kadın isimlerinin yanında '19, 21, 22' gibi numaralar yazıyordu. Önce, pek bir anlam veremedim. "Bu rakamlar acaba neyin nesi?" diye, kendi kendime sordum. Arkadaşım geri döndüğünde ise meraktan ona sordum: "Bu rakamlar ne anlama geliyor?" Güldü ve dedi ki: "O rakamlar, çeşitli üniversitelerde okuyan kız öğrencilerin yaşı..." Bu arada arkadaşım, 53 yaşında. "Genç kızlarla ne işin var?" diye sordum. Ve başladı anlatmaya... Bir taraftan arkadaşımı dinlerken, diğer taraftan ise yıllar önce 'barmenlik' yaptığım günler aklıma geldi.

ÜNİVERSİTELİ KIZLAR
Sene 1992... Üniversitede okuyorum. Sultanahmet'te bir otelin barında, barmen olarak çalışıyorum. O yıllar Laleli'nin en cafcaflı dönemi. Dolarlar havada uçuşuyor. Otelin alt sokağında ise 'kız yurdu' var. Barda, parayı sonradan bulmuş 'ayı!' adamların yanında ise gencecik kızlar. Adamlar, doğru dürüst Türkçe konuşmasını bile bilmiyor. Hatta; 'viskiyi, portakal suyu!' ile içen var. Adamlar; o gencecik kızları barda 'misafir!' ediyor, sonra da gecenin bir vakti otel odasına atıyorlardı. Sonradan öğrendim ki, bu genç ve güzel kızlar üniversite öğrencisiymiş. Bu kızlar meğerse 'marka' giyinmek için, o 'ayı!' adamlarla ilişkiye giriyorlarmış. İşte o gün, arkadaşımı dinlerken bunlar geldi aklıma.

BANA KONTÖR GÖNDER!
Arkadaşım, o üniversiteli kızlardan biriyle tesadüfen tanışmış. Sonra da '250 kontör' karşılığı birlikte olmuş. İlk duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Gencecik kız neredeyse sudan ucuz! O kız, hazır kartının kontörü bittiğinde arkadaşımı arıyormuş. "Bana kontör gönder" diyormuş. Arkadaşım da '250 kontör' gönderiyormuş. O kız sonra da eve gelip ödeşiyormuş! Arkadaşım bir süre sonra bakmış ki, çevresini genç ve güzel üniversiteli kızlar sarmış. Onların kim olduğunu karıştırdığı için de, yaşlarını adlarının yanına yazmış. Anlayacağınız; 'gönder kontörü o kızların cebine, kızlar gelsin senin evine!' Geçen gün hastanedeyim. O arkadaşım, 22'lik çıtır bir kızla çıkageldi. Bir arkadaşıma bakıyorum, bir de kızcağıza. Kız, podyumdan fırlamış gibi. Onları asansöre kadar yolcu ederken, arkadaşımın kulağına eğilip şunu sordum: "250 kontörlüklerden mi?" Güldü. Sonra da kolumu sıktı. O gün anladım ki bu işler '250 kontöre bitmiş!' sevgili okuyucularım.