kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Adnan Sezgin, 'gerekçeyi' açıkladı

Yeni Haber
Galatasaray Kulübü Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Beşiktaş ile bugün yapacakları derbi maç öncesinde Hakan Şükür ve Lincoln'un, kamp kurallarına uymadıkları için bu sabah 18 kişilik maç kadrosundan çıkarıldıklarını açıkladı.

Adnan Sezgin, Galatasaray TV'ye yaptığı ve kulübün internet sitesinde de yayınlanan açıklamalarında, kamp disiplini ve uyulması gereken kurallar olduğunu vurgulayarak, ''Dün gece ziyaretçilerin kabul edilmemesi gerekirken, Hakan, küçük kızını, Lincoln de Brezilya'dan gelen 4 arkadaşını bizim kabul etmediğimiz zamanlarda kampa getirdikleri için 2 futbolcu da bu sabah teknik direktörün verdiği rapor doğrultusunda 18 kişilik kadrodan çıkartılmış bulunmaktadır'' dedi.

Bu kararın yalnızca bu maçla ilgili olduğunu vurgulayan Sezgin, şöyle devam etti: ''Bu olayın cezası verilmiştir. Artık bunun üstüne spekülasyon yapmanın anlamı yoktur. Onlar yine bizim değerli sporcularımızdır. Bir hata olmuştur öyle veya böyle ama biz bu olayı başlangıç ve sonuç itibariyle bitirmiş durumdayız. Yarın saat 11.00'deki antrenmana 2'si de katılacaklar. Bir derbi oynayacağız ve bu derbi bizim için çok önemli. Bizim asıl konsantre olmamız gereken bu maçı nasıl kazanacağımız. 2 önemli oyuncumuz kadroda yer almayacak ama kadroda yer alan diğer değerli arkadaşlarımız bu maçta gerekeni yapacaktır. Bizim en büyük hedefimiz bu maçta seyircisiz de olsa galip gelmek. Bu saatten sonra sadece onu düşünüyoruz.''

Sezgin, 2 futbolcu arasında kavga ya da tartışma olmadığını ifade ederek, ''Galatasaray'ın değerleri vardır. Biz Galatasaray'ın kurallarına göre yönetiliriz ve yönetiriz. Dolayısıyla böyle birşey hiç gündeme gelmedi. Hiçbir kavga olayı olmamıştır. Hemen şunu da samimi bir şekilde dile getirmek istiyorum. Bugüne kadar bir iki ufak olay dışında gidişattan son derece mutluyuz. Herkes kurallara uygun olarak faaliyetlere devam etmekte. Böyle bir olay yaşandı, bunu unutalım. Aynı ahenkle biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Futbolcularımızın da bu nedenle spekülasyonlar yaratılıp yıpranmalarına da kesinlikle müsaade etmeyiz. Bir olay varsa bu Galatasaray ailesi içinde değerlendirilir ve sonuçlandırılır. Dışarıdan gelecek etkilere karşı da futbolcularımızı korumasını biliriz'' diye konuştu.

Adnan Sezgin, Ali Sami Yen Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray'ın, tüm alanlarda olduğu gibi kamp kuralları da olduğunu ifade ederek, ''Kamp sırasında dün gece Hakan kardeşimiz kızını, Lincoln de 4 arkadaşını belirtilen saatler dışında kamp binasına aldıkları ve uzun süre kaldıkları için sabah teknik kadroyla yapılan toplantı sonrası, 18 kişilik maç kadrosundan çıkarılmışlardır'' diye konuştu.

Bu cezanın yalnızca Beşiktaş maçı için geçerli olduğunu vurgulayan Sezgin, ''2 futbolcumuz da yarın saat 11.00'de antrenmanda olacaklar. Bu olay yaşandı ve bitti. Daha fazla spekülasyon yapılmasını istemiyoruz'' dedi.

Bu kararın neden ve sonuç ilişkilerini kendi aralarında değerlendirdiklerini belirten Sezgin, şunları kaydetti: ''Teknik heyetin kararına saygı duyuyoruz. İkisi de çok değerli futbolcumuzdur. Bu olay burada yaşanmış ve bitmiştir. Bizim aslında Beşiktaş maçına konsantre olmamız gerekir. Takımda onların yerine oynayacak arkadaşlarımız var. Takım olarak tek isteğimiz mutlu bir sonuçla Florya'ya dönmek. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Ne tür olay olursa olsun bu maçın özelliği farklı ve bu maçın özelliğini taşıyacak tüm arkadaşlarımız kadroda olacak.''

Sezgin, bu olayın başka taraflara çekilmesine ve futbolcuların yıpratılmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini ifade ederek, iki futbolcunun kavga ettiği iddiasının da doğru olmadığını dile getirdi.

Bir soru üzerine teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın da dün gece kampta olmadığını anlatan Sezgin, ''Kampta kimlerin bulunacağı bizde bellidir. Kampta teknik direktörün olup olmaması önemli değil. İhmali görülen görevliler hakkında işlem yapılacaktır. Florya'daki düzene aykırı hareket eden bir iki görevli hakkında soruşturma açacağız'' dedi.

Sezgin, bu olayın kötü niyetle yapılmış bir hareket olmadığını kaydederek, ''Hakan kızıyla birlikte olmuş. Lincoln'ün de Brezilya'dan getirdiği arkadaşları var. Kötü niyetle yapılmış bir olay değil. Tamamıyla masumiyet duyguları içinde yapılmış. Ama sonuç itibariyle kamp kurallarına aykırı olduğu için bu olay değerlendirmeye alınmıştır'' diye konuştu.

''Başka bir ceza verilebilir miydi?'' sorusuna Sezgin, ''Bu olay bütün ayrıntılarıyla sabah değerlendirildi ve bu karara varıldı. Bütün tenkitlere açığız. Ama teknik heyet bunu uygun gördü, biz de kabul ettik. Futbolcularımıza yapılacak spekülasyonlara karşı her türlü koruma görevini üstleneceğimizi söylüyorum'' diye yanıt verdi.

Yöneticilerin Florya'ya gelerek Feldkamp'ı etkilemeye çalıştıkları yönünde de spekülasyonlar yapıldığına değinen Sezgin, ''Burası Galatasaray Kulübü ve böyle birşey olmaz. Teknik heyetin aldığı karardır, biz de saygı duyuyoruz'' derken, ''Yatırımınızı tehlikeye atmıyor musunuz?'' sorusuna ise ''Sadece bu maç için alınmış bir karardır. Yatırımımızı tehlikeye atmıyoruz. Kurallar bazen herşeyden önce gelir. Bazı tavizler vermeye çalışırsanız bunun önünü alamazsınız.

Bu karar kimileri tarafından desteklenecek, kimileri tarafından eleştirilecektir. Bunu doğal karşılıyoruz'' dedi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 7 6 1 0 17 3 19
2 Sivas 6 5 0 1 10 2 15
3 Beşiktaş 7 4 2 1 8 5 14
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 7 3 3 1 8 6 12
5 Kayseri 6 3 2 1 12 7 11
6 Ankaragücü 7 3 2 2 8 8 11
7 Trabzon 6 2 3 1 9 6 9
8 Gaziantep 6 3 0 3 9 9 9
9 İ.B.B. Spor 6 3 0 3 6 6 9
10 V.Manisa 6 2 2 2 10 10 8
11 G.B. Oftaş 7 2 1 4 6 8 7
12 Bursa 6 1 3 2 5 5 6
13 Kasımpaşa 6 2 0 4 5 8 6
14 Denizli 6 1 2 3 9 11 5
15 G.Birliği 6 1 2 3 7 10 5
16 Konya 6 0 4 2 5 12 4
17 Ç.Rize 7 1 1 5 5 17 4
18 Ankaraspor 6 0 2 4 5 11 2
20:30
G.B. Oftaş - Ç.Rizespor
Turkcell Süper Lig
20:30
Galatasaray - Beşiktaş
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Fenerbahçe 2  
  Ankaragücü 0  
 G.B. Oftaş 2  
  Ç.Rize 0  
 Galatasaray 2  
  Beşiktaş 1  
 Denizli -  
  Kayseri -  
 Gaziantep -  
  Ankaraspor -  
 Sivas -  
  Bursa -  
 G.Birliği -  
  Kasımpaşa -  
 Trabzon -  
  Konya -  
 İ.B.B. Spor -  
  V.Manisa -  
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Fenerbahçe Ankaragücü Cuma 20:30  
 G.B. Oftaş Ç.Rize Cumartesi 20:30  
 Galatasaray Beşiktaş Cumartesi 20:30  
 Denizli Kayseri Pazar 17:00  
 Gaziantep Ankaraspor Pazar 20:30  
 Sivas Bursa Pazar 20:30  
 G.Birliği Kasımpaşa Pazar 20:30  
 Trabzon Konya Pazar 20:30  
 İ.B.B. Spor V.Manisa Pazar 20:30