kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Basında F.Bahçe yankıları

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de dün akşam oynanan maçta Fenerbahçe Ankaragücü'nü Aurelio ve Ali Bilgin'in golleriyle 2-0 yendi. 3 hafta sonra galibiyetle tanışan Sarı-lacivertliler de büyük sevinç yaşanırken hakemin vermediği penaltılar ise tepki yarattı. Basında çıkan yorumlar şöyle;


GÜRCAN BİLGİÇ: KAZANMAK ÖNEMLİYDİ (SABAH)

A.Gücü gibi dirençli bir rakibi yenmek önemliydi. Üst üste alınan 3 beraberliğin peşinden, kendi sahasında iyi oynamak ve kazanmak lükse girerdi. Hakem Aytekin Durmaz iki net penaltıyı çalmadı. İlkinde Carlos'un çizgi içinde olmamasını fark edememek gibi anlaşılmaz bir hata yaptı. İkincisinde Bebbe'nin 47'de Kezman'ı etkisiz hale getirmesi vardı ki, çok açık pozisyondu. Geçen sezondan sarkan mahrumiyet (!) cezası, hâlâ var galiba. Hangi takımın kazanacağına hakem karar vermemeli.

Kezman'dan yeni bir haber yok. İkisi karşı karşıya, ikisi boş kaleye; 4 pozisyondan yararlanamadı. Zico Semih'i yine oyuna almadı. Deivid'i santrafor yaptı. Devre arasında takımın desteklenmesi için anons yapıldı. Yani değişmesi beklenen çok şey vardı ama değişen hiçbir şey yoktu.

ÖMER ÜRÜNDÜL: F.BAHÇE ÇOK YAVAŞ (SABAH)

Fenerbahçe, dün de hücumda rakibi zorlayan bir takım görüntüsü vermedi. Son dakikadaki ikinci gole kadar atılan tek gol de duran toptandı. En önemli artıları ise oyun disiplini ve takım savunmasındaki başarısı idi. Defans bloğu son dakikaya kadar arkasında genişlik bırakmadan alan daralttı. İki ön libero, Aurelio ile Deniz'in alışılmış defansif performansları ve Vederson'un Roberto Carlos'a hücum ile savunmada yakın yardımı sayesinde tek kale önü tehlikesi dahi gündeme getirmedi.

Kezman'ın formsuzluğu sürüyor. İlk devrede girdiği pozisyonda adeta kaleciye geri pası verdi ve rekor sayıda da ofsayta düştü. Zico'nun formayı en çok hak eden oyunculardan biri olan Semih'e karşı yine Kezman'ı tercih etmesi ve sonradan da görev vermeyişine iyi niyetle yaklaşmak mümkün değil.

SELÇUK YULA: LİGE KESİN DÖNÜŞ (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe dün akşam zaman zaman tempoyu düşürse de maçın genelinde hep üstün olan taraftı. 90 dakika boyunca MKE Ankaragücü'nün tek pozisyonu yok. Buna karşın Fenerbahçe'nin 6 tane yüzde yüzlük pozisyonu var.

Alex, herzamanki gibi takımın komutanı. Zaten iyiydi ama kaptanlık kendisine daha çok yaramış. 75'te Zico onu değiştirirken belki CSKA'yı düşündü ama bence doğru iş yapmadı. Şu bir gerçek ki Fenerbahçe'de Brezilyalılar sahne aldığı zaman, tadına doyum olmayan bir futbol resitali izlemeye başlıyoruz.

Dün akşam iki güzel gol izlerken hakemin Fenerbahçe lehine vermediği 4 penaltıyı es geçmesine de ne diyeceğimiz şaşırdık. Arkadaş herhalde voleybolla futbolu karıştırdı. Sonuçta 2-0'lık skor CSKA için büyük moral oldu.

NECATİ BİLGİÇ: NEYİ ÇALACAK! (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe, dün akşam CSKA Moskova maçının provasını MKE Ankaragücü'ne karşı yaptı ve çok baskılı üstün bir futbol sergileyerek bu senenin zorlu ekibini net bir skorla yendi. İnter karşısındaki 'Fenerbahçe nerede' diyenler dün akşam Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelmeliydiler. O oyunun neredeyse bir kopyası vardı ama bazı değişik şekillerde. Benzerlikler kaçırılan çok sayıdaki pozisyon ve atılmayan gollerdi. Farklar ise Aytekin Durmaz denilen bir hentbol hakeminin açık penaltıları vermemesindeydi.

MKE Ankaragücü ise 2. yarıda uzun toplarla Fenerbahçe defansını delmeye çalışsa da Volkan'ı yan toplarda geçemedi ve mağlubiyeti hak etti.

MURAT ZORLU: MORAL OLDU (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe üç haftalık beraberlikten sonra üç puana ulaşırken, maçın genelinde takım olarak iyi oynamasını bildi.

Kezman son derece istekli ve gayretli mücadele ediyor fakat bir türlü istenileni veremiyor. Bazen şanssızlıktan, bazen de güçsüz kalışından pozisyon harcıyor, top kaybediyor. Maçın hakemi Aytekin Durmaz, son derece kötü bir maç idare etti. Fenerbahçe lehine vermediği penaltılara bakıp, geçen sezon kritik haftalarda yönettiği Beşiktaş-Rize maçında Nobre'ye verdiği penaltıyı düşününce çifte standardını görmek mümkün.

Sonuç olarak Fenerbahçe aldığı üç puanla haftalardır süren kötü gidişatına son vermiş oldu, hem de önemli CSKA maçı öncesi moral buldu. Üç puana mutlak ihtiyacı olan CSKA karşısında alınacak 1 puan son derece önemli. O puan için aynı İnter karşısında olduğu gibi 90 dakika mücadele etmek lazım.

ERMAN TOROĞLU: BEKLEYEN TEHLİKE (HÜRRİYET)

FENERBAHÇE, çok rahat bir galibiyet aldı. Çünkü karşısında bu sezonun en kötü Ankaragücü takımı vardı. Sebebi de basitti. Klasik Türk futbolcularından kurulu Ankaragücü takımı, hafta arası Türkiye Kupası'nda çok zayıf bir rakiple oynadı. "Nasıl olsa eleriz" dediler.

Maçı uzatmaya götürmek için göbekleri çatladı. Sonunda da 120 dakika koştular, zayıf rakibi elediler ama pilleri de bitti. Fenerbahçe de bu pili bitmiş takımla rahat rahat oynadı. Düşünün, Ankaragücü takımının doğru dürüst bir akını yok. Bu, Fenerbahçe'nin çok baskılı, presli bir futbol oynamasından değil.

Maçta enterasan pozisyonlar var. Mesela ilk yarı 32. dakikada Roberto Carlos'a yapılan harekete hakem direkt vuruş verdi. Nereden? Ceza alanı yan çizgisi dışından. Ama pozisyon net bir şekilde, hem de bariz farkla ceza alanı içindeydi. Yani penaltı vermesi gerekirdi.

MEHMET DEMİRKOL: ZİCO'YA ALKIŞLAR (MİLLİYET)

Kezman dün transfer olmuş olsa... Olmadıkça moral çöküntü, moral çöküntü büyüdükçe daha da kötü performans kısırdöngüsünü 1 yıldır yaşamamış olsaydı eğer, parlardı. Çünkü Fenerbahçe'nin nihayet oynamaya başladığı bu oyunun ideal santrforu o aslında. Bugün olmuyorsa, gittikçe sıkıntısı büyüyorsa 1 seneyi aşkın zamandır Fenerbahçe'nin oynadığı oyunun yarattığı moral çöküntüden.
Çünkü Zico'nun nihayet oynatmayı başardığı dar alan oyununda Kezman başarılı olur. Çünkü Fenerbahçe nihayet savunmacılarını çıkararak, erken basarak, rakibe oyun kurma safhasında rahat nefes aldırmadan oynuyor. Hücumcu orta sahaları ve santrforu dahil herkes sürekli oyunun içinde artık. Kimse yatmıyor. Pozisyona giriyor ve pozisyon vermiyor.

Yani Inter maçında gördüklerimiz bir maçlık değilmiş. İstenen skor alınamasa da Bursa deplasmanında ve dün de görüldü ki, Zico 1 sene ve 7 haftadan sonra oyuna aslına, tüm oyuncularıyla oyunun parçası olan, hep kademeli bir alan oyununu sahaya koyabiliyor.

RIDVAN DİLMEN: SÜPER FUTBOL (MİLLİYET)

Maçı izlemeyen kişiler zanneder ki Fenerbahçe zorlandı. Aksine ligde en iyi maçını oynayarak, adeta Ankaragücü'nü sürklase ettiler.
İki golün dışında kaçan 5-6 pozisyon, verilmeyen üç penaltı vardı. Korner ve serbest vuruşlardan ceza sahasına gelen yüksek topların dışında rakibe pozisyon şansı tanımadılar. Çok da önemlisi müthiş bir pres yaptılar.Fenerbahçe takımı dün gece adeta deşarj oldu.

Fenerbahçe oyuncularıyla hocanın bu maçın kasetini bir kez daha izlemesi, ah biz daha önceki altı haftada niye böyle olmadık diye düşünmeleri, kendilerine ders çıkarmaları gerekir.
Bu arada fazla arzudan ve hırstan sırtı dönük rakibe sürekli faul yapmaları tek sıkıntıydı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 7 6 1 0 17 3 19
2 Sivas 6 5 0 1 10 2 15
3 Beşiktaş 7 4 2 1 8 5 14
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 7 3 3 1 8 6 12
5 Kayseri 6 3 2 1 12 7 11
6 Ankaragücü 7 3 2 2 8 8 11
7 Trabzon 6 2 3 1 9 6 9
8 Gaziantep 6 3 0 3 9 9 9
9 İ.B.B. Spor 6 3 0 3 6 6 9
10 V.Manisa 6 2 2 2 10 10 8
11 G.B. Oftaş 7 2 1 4 6 8 7
12 Bursa 6 1 3 2 5 5 6
13 Kasımpaşa 6 2 0 4 5 8 6
14 Denizli 6 1 2 3 9 11 5
15 G.Birliği 6 1 2 3 7 10 5
16 Konya 6 0 4 2 5 12 4
17 Ç.Rize 7 1 1 5 5 17 4
18 Ankaraspor 6 0 2 4 5 11 2
20:30
G.B. Oftaş - Ç.Rizespor
Turkcell Süper Lig
20:30
Galatasaray - Beşiktaş
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Fenerbahçe 2  
  Ankaragücü 0  
 G.B. Oftaş 2  
  Ç.Rize 0  
 Galatasaray 2  
  Beşiktaş 1  
 Denizli -  
  Kayseri -  
 Gaziantep -  
  Ankaraspor -  
 Sivas -  
  Bursa -  
 G.Birliği -  
  Kasımpaşa -  
 Trabzon -  
  Konya -  
 İ.B.B. Spor -  
  V.Manisa -  
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Fenerbahçe Ankaragücü Cuma 20:30  
 G.B. Oftaş Ç.Rize Cumartesi 20:30  
 Galatasaray Beşiktaş Cumartesi 20:30  
 Denizli Kayseri Pazar 17:00  
 Gaziantep Ankaraspor Pazar 20:30  
 Sivas Bursa Pazar 20:30  
 G.Birliği Kasımpaşa Pazar 20:30  
 Trabzon Konya Pazar 20:30  
 İ.B.B. Spor V.Manisa Pazar 20:30