kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bakansız spor!..

İNANIN internete girip bakmazsam, Spor Bakanı'nın adını, soyadını yazamayacağım. Çünkü aklımda kalmamış. Çünkü adam, Başbakan adını açıkladığından beri ortalarda yok.. Ben de yazmam.. Ad yazma meraklısı değilim ya..
Oysa yahu yeni bakansın.. Çık bir konuş.. Spor basınını etrafına toplamaktan korkuyorsan, yazılı bir açıklama yap ki, her gün ortalama altı sayfasını spora ayıran medya görsün bakalım yeni bakanı kimdir?. Spor görüşleri nedir?. Sorunları biliyor mu?.. Çözümler öneriyor mu?.
Tıss..
Adam Türk sporunun bakansız yönetileceğini kanıtlama peşindeyse kutlarım.. Demek siyasetin spordan el çekmesinden yana.. O zaman çık onu da söyle bizahmet..
Yahu futbol skandalla dolu.. Güreş, halter hezimetle.. İki dünya şampiyonasında bir tek madalya almış güreş.. O da ata sporumuz adam çıkaramadığı için Rusya'dan devşirmeyle.. Halterde o da yok. Basketbol yüz karası.. Bir kız voleybolü vardı, az biraz güldük, onun da ipliği pazara çabuk çıktı.
Sporumuzun genel hali perişan.. Üstelik bunları yöneten federasyonların futbol dışındaki hepsi, AKP desteğiyle, AKP planları içinde göreve geldiler. Yani bu görüntünün baş sebebi, "Sivil Toplum Örgütleri'ni ele geçirmeye spordan başlayalım" diyen iktidar partisi. Bu partinin yepyeni spor bakanı ortada yok. Kim olduğunu 50 yıldır, spor siyaset yazan ben bile bilmiyorum. Sokaktaki vatandaşı düşünün artık!