kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kemer Mediterra Genel Müdürü Fahim Tobur

Kemer Grubu'nun LaVanta'sı İngiliz aileleri Kalkan'a taşıdı

MENEKŞE ATASELİM
İstanbul'daki Kemer Country projesi ile tanınan Kemer Grubu'nun Kalkan'da inşa ettiği LaVanta'nın ilk etabında satışı tamamlanan 25 konuttan 21'ini İngilizler aldı. Projenin tamamı 116 üniteden oluşuyor..
Kemer Country'nin sahibi Kemer Grubu, Türkiye'nin güney bölgesinde proje geliştirmek için Kemer Mediterra şirketini kurdu. 23 konutluk ilk projesini Göcek'te inşa eden ve çoğunlukla yabancı gayrimenkul yatırımcısını hedef alan şirket, Antalya Kalkan'da ikinci projesine başladı. LaVanta isimli 116 ünitelik projenin ilk etabında yer alan ve satışı tamamlanan 25 konuttan 21'ini İngilizler aldı.

Zengin kitleyi hedefliyoruz
Kemer Mediterra Genel Müdür Fahim Tobur, hedeflerinin zengin ve kaliteli yabancı konut alıcısı olduğunu ifade ederek, projelerini yurt dışındaki fuarlarda tanıttıklarını ve İngiltere'de satış ofisi açtıklarını söyledi. "Yabancı bir ajansla anlaştık ve İngilizce kataloglarla satışımızı destekliyoruz" diyen Tobur, özellikle İngilizlerin Türkiye'deki konutlara ilgi duyduğunu dile getirdi. Avrupa'da bir yılda düzenlenen 35 gayrimenkul fuarının 20'sinin İngiltere'de yapıldığına dikkat çeken Tobur, "İngiltere'de nüfusun yüzde 54'ünden fazlası deniz aşırı bir ülkede ev sahibi olmak istiyor ve yüzde 10'u da satın alıyor" diy konuştu.

Edremit ve Antalya arasına odaklandık

Tobur, İngiltere'den sonra İskandinav ülkelerinde ev satma planları olduğunu belirterek, Stockholm, Hollanda ve Norveç'te de tanıtım çalışmalarına başladıklarını kaydetti. "Bu şehirlerde de fuarlara katılıp ofisler kurma niyetindeyiz" diyen Tobur, Türkiye ile ilgili planlarını ise şöyle aktardı: "Hedeflediğimiz bölge Edremit ve Antalya arasındaki alan. Buralardaki arazilerde lüks projeler üreteceğiz. Projelerimiz en az LaVanta büyüklüğünde olacak. Alışveriş merkezi ve otel de yapabileceğimiz karma projelerle de ilgileniyoruz. Türkiye'ye yurt dışından zaten üst gelir grubundaki yabancılar ev satın almak için geliyor ancak bizim hedeflediğimiz kitle eğitimli ve kaliteli bir alıcı grubundan meydana geliyor."
Haberin fotoğrafları