kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
EVERYTHİNG: 59 YTL İç ve dış malzeme olarak paslanmaz çelik kullanılam termos 2 litre sıvı alma özelliğine sahip 02164632902

Laboratuardan kahvaltı masasına...

FATİH ATALAY
Sıvı ve gazları korumak için tasarlanan termoslar yıllar içinde laboratuarlardan kahvaltı masalarına taşındı. Pikniklerin vazgeçilmezi olan termosların satışı ise çay ve kahve pazarının büyümesi ile atağa kalktı..
Bu haftaki konumuz olan termosun hikayesi de en az kendisi kadar ilginç. Termos ilk kullanılmaya başlandığı yıllarda çay veya soğuk suyun sıcaklığını muhafaza etmek için değil, bir laboratuar aleti olarak sıvı ve gazları korumak amacı ile tasarlanmıştı. Termosun daha çok tanınmasını ve evlerde yaygın hale gelmesini sağlayanlar ise kuzey ve güney kutbuna giden kaşifler, Everest'in tepesine çıkan dağcılar oldu. Dünyanın bir ucuna giderken bile termoslarını yanına alan dağcılar sayesinde termosa karşı insanların güven duyguları arttı. Gelişen teknoloji ve estetiğin bir araya gelmesiyle yeniden hayat bulan termoslar, farklı formlarıyla piknik sofralarından kahvaltı masalarına geçti.

Hem fonksiyonel hem şık
Evde ya da işyerinde olsun, dinlenmek veya bir soluk almak istediğimizde ilk yaptıklarımızın başında çayın suyunu koymak geliyor. Sohbetlerimize ortak olan bu sıcacık içeceklerin soğumaması için termoslar evlerimizin olmazsa olmazları arasında kendisine yer buluyor. Çağa ayak uyduran bu termoslarla çay molalarını görsel bir şölene dönüştürmekle kalmayıp, kahvaltı sofralarına da şıklık ve zerafet katabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları