kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mimar Eren Talu, TOKİ Başkanvekili Erdoğan Bayraktar'ın kendine has üslubuyla ihale süresince sıkı bir pazarlık süreci yürüttüğünü söyledi.

Ortak Alke Astana'da stadyum yapıyor

EREN Talu'nun ortak girişim kurarak ihaleye katıldığı Alke İnşaat, 1955 yılında kurulmuş bir firma. Eren Talu ile Alke İnşaat'ın ilk ve tek ortak projesi Antalya'daki Hillside Su Otel. Alke İnşaat Genel Müdürü Serdar Kemaloğlu, Eren Talu ile hem dostluklarının hem de iş ortaklıklarının bu projeyle başladığını söyleyerek, "Umuyoruz başka bir aksilik çıkmazsa Seyrantepe projesiyle de devam edecek" dedi. Yıllık cirolarının 130 milyon dolar seviyesinde olduğunu dile getiren Kemaloğlu, genelde yurt içinde altyapı ve üstyapı inşaat çalışmaları yaptıklarını anlattı. Şu anda da Kazakistan'ın başkenti Astana'da stadyum projesi inşa ettiklerini açıklayan Kemaloğlu, "İnşaatın yüzde 60'ı tamamlandı. Burası 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum olacak, yani Seyrantepe'den biraz daha küçük bir proje" diye konuştu.

ATAŞEHİR'DE EV YAPTIK

Kemaloğlu, şu anda Ağaoğlu İnşaat'a ait olan Eltes firmasının da geçmişte kendilerinin olduğunu söylerken bu firmayla İstanbul Ataşehir'in ilk etabında konut ve iş merkezleri yaptıklarını belirtti. Kemaloğlu, "Buradaki işler bitince firma atıl hale gelmişti, Ali Ağaoğlu firmamızı istedi, biz de devrettik" diye devam etti. Alke İnşaat, 1955-1960 yılları arasında daha çok ufak çaplı binalar, sulama işleri taahhüt ederken 1960-1970'li yıllardan itibaren, fabrika binalarından, tünellere, yoldan baraja ve konutlara kadar pek çok inşaata imza atan şirket, 1995 yılında da turizm alanında yatırımlara başladı. Alke İnşaat, Antalya Konyaaltı'nda ve Adana'da Aqualand - Su Oyunları Parklarını, yine Antalya Konyaaltı'nda 400 dönümlük alana Beach Park eğlence ve alışveriş tesisleri ve son olarak da Antalya'da 650 yataklı Hillside Su Hotel'i inşa etti.