kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Ankara'daki büyükelçilere iftar yemeği verdi.

'Din eksenli parti sözünü hakaret sayarım'

ANKARA
Başbakan Erdoğan, "Kimse bizim partimizi din eksenli parti olarak tanımlamaya kalkmasın. Bunu kendimize hakaret telakki ederiz. Din eksenli bir parti, dinin sömürüsünü getirir. Onun için biz yola çıkarken din eksenli olmadığımızı söylemiştik. Ama bu dindar insanların siyaset yapamayacağı anlamına gelmez" dedi.

'KÜRESEL BARIŞ YOK'
Erdoğan, partisinin Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından büyükelçilere verilen iftar yemeğine katıldı. Erdoğan burada, Türkiye'nin AB üyeliği, kitle imha silahları ve İslami terör tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan AB'ye dönük eleştirilerini dile getirirken, "AB gerçekten barışın adresi olacaksa, sevginin adresi olacaksa, medeniyetler ittifakının adresi olacaksa Türkiye'yi arasına katmaya mecburdur" diye konuştu. Başbakan, "Kitle imha silahları ile mücadele ederken, birileri kitle imha silahlarını üretmeye devam edip, birilerinin yaptıklarını 'sen kitle imha silahı yapıyorsun, bunu kaldır' diye yaklaşırsak herhalde adil olmaz" dedi. 2006 yılında sadece silahlanmaya ödenen paranın 1 trilyon dolar olduğunu ifade eden Erdoğan, "21. asra girerken küresel barışı yakalayacağız dedik. Ama şu anda küresel barış yok, şimdi küresel savaşa gidiyoruz" dedi. İslam'ın kelime anlamı itibariyle barış ve barışı teşvik eden bir din olduğunu belirten Erdoğan, "Ama İslamofobi ile Müslümanların karşısına çıkıldığı zaman bu bizi üzer. Biz antisemitizmi insanlık suçu olarak ilan etmiş bir ülkeyiz" dedi. İslam'ın teröre müsaade etmeyeceğini belirten Erdoğan, "Kimse bize İslam teröre müsaade ediyor demesin" diye konuştu.

'SAYGI DUYUN'
Erdoğan, İslam dininin gereği, Müslümanların tüm peygamberleri peygamberi gibi sevdiğini belirterek, "Diğer dinlerin peygamberlerini sevmek için müsaade almaya ihtiyacımız yok. Biz zaten seviyoruz. Ama diyoruz ki, peygamberimize de en azından saygı duysunlar" dedi.