kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

F.Bahçe'nin muhtemel 11'i

Yeni Haber
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi G grubundaki ilk sınavını bu akşam İnter karşısında verecek. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 21:45'de başlayacak olan karşılaşma Star TV'de naklen yayınlanacak.

Karşılaşmayı İspanya Federasyonu'ndan Luis Medina Cantalejo yönetecek. Yardımcılıklarını ise Juan Carlos Jimenez ile Antonio Gallardo yapacak.Fenerbahçe ilk maçında kendi evinde İstanbul'a ciddi sorunlarla gelen İtalya devi "İnter"i yenip iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Sarı-lacivertlilerde sakat olan Appiah ve Serdar'ın forma giyemeyeceği açıklanırken Tümer'in durumu ise maç saatinde belli olacak. Her iki takımın da muhtemel 11'leri şöyle:

F.Bahçe: Volkan Demirel, Önder, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Aurelio, Deniz, Vederson, Alex, Kezman

İnter: Julio Cesar, Zanetti, Rivas, Samuel, Maxwell, Stankovic (Figo), Dacourt, Cambiasso, Solari, İbrahimovic, Suazo.

ZICO: İNTER'İN GRUPTAN ÇIKMA ŞANSI YÜZDE 50

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki rakiplerinden Inter'in, gruptan çıkma şansının yüzde 50 olduğunu, diğer yüzde 50'lik şansı Fenerbahçe'de dahil diğer 3 takımın paylaştığını ifade ederek, ''Bizim tek amacımız, o üç takımdan biri olup, gruptan çıkabilmek'' dedi.Zico, futbolcusu Edu ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen toplantıda, yarın ki İnter maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Brezilyalı çalıştırıcı, ''Inter grubun favorisi mi?'' şeklindeki soruya, ''Tabii, tarihçesine, yatırımlarına ve kadrosuna baktığımızda, gruptan çıkma şansı yüzde 50 olan takım. Diğer yüzde 50'yi de 3 takıma bölmek mümkün. Bizim tek amacımız, o üç takımdan biri olup, gruptan çıkmak'' yanıtını verdi.

CAPELLO SORUSU

Zico, son dönemde adı Fenerbahçe ile anılan İtalyan teknik direktör Capello'nun da bugün İstanbul'a geldiği hatırlatılarak yöneltilen,

''Bununla ilgili bir endişe duyuyor musunuz?'' biçimindeki soruyu, ''Eğer bir gün Fenerbahçe Capello'yu İstanbul'a getirebilirse, çok büyük bir iş başarmış olur, çünkü şu anda dünyanın en büyük teknik direktörlerinden biri'' diye yanıtladı.

ADRIANO'NUN YOKLUĞUNDA İÇİMİZ BİRAZ DAHA RAHATLIYOR

Zico, bir soru üzerine rakip takımda Adriano'nun kadroda olmamasının içini biraz daha rahatlattığını söyledi.''Adriano olmayacak, içiniz biraz daha rahat mı?'' şeklindeki soruyu yanıtlayan Zico,

''Benim uzun süredir yakından tanıdığım iyi bir arkadaşım. Dünyanın en iyi forvetlerinden biri. Şu anda kariyerinin iyi bir noktasında olmayabilir, ama parlak günlerine en kısa zamanda geri döneceğinden şüphem yok. Tabii ki olmaması içimizi biraz daha rahatlatıyor. Unutmayalım ki İnter'de Crespo, Cruz, Suazo gibi oyuncular da var. Bunlara dikkat etmemiz ve gözden kaçırmamamız lazım'' diye konuştu.

MAÇ BOYUNCA BİR DAKİKA BİLE İBRAHİMOVİÇ'İ GÖZDEN KAÇIRMAMAMIZ LAZIM'

Inter'in etkili forveti İbrahimoviç ile Milan'da forma giyen Kaka'yı kıyaslaması istenen Zico, İbrahimoviç'e bugün ki maçta çok dikkat
etmeleri gerektiğini söyledi.

Bilgisayarında kayıtlı olan en güzel gollerden birinin, İbrahimoviç'in Ajax formasıyla, birkaç oyuncuyu çalımladıktan sonra topu rakip filelere gönderdiği gol olduğunu dile getiren Fenerbahçe teknik direktörü,

''İbrahimoviç büyük bir yıldız. Bugüne kadar güzel şeyler yaptı. Maç boyunca yapacaklarına dikkat etmemiz lazım. Bir dakika bile onu gözden kaçırmamalıyız. Benim bilgisayarımda kayıtlı en güzel gollerden biri, onun Ajax formasıyla birkaç kişiyi çalımladıktan sonra attığı bir goldür. İleride çocuklarıma ve torunlarıma gösterebilmek için özellikle tutuyorum'' diye konuştu.

INTER'İN KADROSUNA GİRMİŞ OYUNCU, YILDIZ BİR OYUNCUDUR

Zico, Inter'in savunmasının, eksikler nedeniyle zayıfladığı ve bunun, Fenerbahçe için şans olabileceği yorumu üzerine, ''Inter'in kadrosuna girebilmiş herhangi bir oyuncu, bizim için bir yıldız oyuncudur'' dedi.

Rakipleriyle bugün zorlu bir maç yapacaklarını ifade eden Brezilyalı teknik adam, şunları söyledi:

''Bizim için Inter, Inter'dir, İtalya'nın şampiyonudur. Kadrosuna girebilmiş herhangi bir oyuncu, bizim için bir yıldız oyuncudur. Inter'in kadrosu da böyle oyuncularla dolu. Futbol isimlerle oynanmıyor, oyuncuların hırsı ve konsantrasyonuna endeksli oynanıyor. Dolayısıyla, şu anda bu tarz oyuncular Inter'de olduğu gibi Fenerbahçe'de de var. Karşımızda hakikaten zorlu bir rakip olacak. Zorlu bir maç olacak.''

Şampiyonlar Ligi'nde 2007-2008 sezonu favorisinin Inter mi, Milan mı olduğu sorulan Zico, İtalyan değil de bir İspanyol takımını işaret ederek, favoriler arasında Barcelona'yı diğerlerinin üzerinde gördüğünü belirtti.

Inter ve Milan'a ek olarak İngiliz ve İspanyol takımlarını favoriler arasına eklemek gerektiğini savunan Zico, ''Bu süre içinde hangi takım kaynaklarını daha iyi değerlendirirse, o takımlar başarılı olacaktır. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde 16'ya kalan takımlar içinde 12'si kazanabilecek nitelikteydi. Favoriler arasında Barcelona'yı diğerlerinin üzerinde görebiliriz'' diye görüş belirtti.

EDU DRACENA

Fenerbahçeli futbolcu Edu, Inter karşısında istedikleri sonucu alabilecek güce sahip olduklarını söyledi.

Bugün ki maçta İnter karşısında uyanık ve dikkatli bir şekilde maça başlamaları gerektiğini ifade eden Edu, ''Sahada yapacaklarımız bu doğrultuda olmalı. İyi bir başlangıç yapmamız açısından çok önemli bir maç. Bugünden sonra iki maçımızı da deplasmanda oynayacağız. İstediğimiz sonucu alamazsak, kendimizi sıkıntıya sokarız. İyi bir başlangıç bizim için çok önemli. Inter, kalitesi tartışılmaz, kadrosunda iyi isimleri
barındıran bir ekip. Rakibe saygımız sonsuz, ama bu maçtan istediğimiz sonucu alacak gücümüz var'' diye konuştu.

Geçen hafta Brezilya Milli Takımı'nda forma giydiği, bugün de Inter'e karşı mücadele edeceği hatırlatılarak, ''Kariyerinin en heyecanlı haftasını mı yaşıyorsun?'' şeklindeki soruya Edu, ''Şu ana kadar ki çalışmalarımın meyvesini alıyorum. Ne kadar güzel ki milli takıma çağrıldım. Bir hafta sonra da önemli bir ekiple oynayacağım. Kendimle gurur duyuyorum, ama bu, benim çalışmayı bitireceğim anlamına gelmez. Hala çalışmam gereken şeyler var. Sorumluluğum, bunları elde ettiğimden dolayı çok daha fazla arttı'' diye yanıt verdi.Fenerbahçe'nin, ligde Çaykur Rizespor karşısında 3'lü savunma sistemiyle oynadığı hatırlatılarak yöneltilen,

''Sistem seni zorladı mı, Inter maçı için nasıl olmalı?'' sorusuna Edu, şöyle yanıt verdi:''En son maçta, bizim ilk başlarda çektiğimiz sıkıntı haricinde çok sıkıntı çektiğimizi sanmıyorum. Başında rakibimizin kontrataktan bulduğu pozisyon vardı. Oyunun kontrolünü elimize alışımızdan sonra rakip kendi alanına çekildi ve kontrolümüz altında geçen bir maç oldu. Sonuç bizim istediğimiz gibi olsa, fırsatları değerlendirsek, belki de kimse değişen sistemden bahsetmiyor olacaktı.Bugün zor bir maç olacak, ama futbolcular elinden gelenin en doğrusunu yaparsa, olumlu bir sonuç alacığımıza inanıyorum.''

Brezilyalı futbolcu, büyük maçlara daha mı iyi konsantre oldukları sorusuna verdiği yanıtta da, ''Bu şekilde düşünmüyorum. Maç ayrımı yapmam. Çoğu ekip, özellikle burada oynadığımız maçlarda oyunu soğutmaya yönelik hareketler yapıyor. Top oynamanın haricinde Fenerbahçe'yi durdurmaya yönelik oynuyor. Avrupa arenasında, her iki ekip de elinden gelenin en iyisini yaparak oynuyor. Bu nedenle farklı neticeler ortaya çıkıyor'' dedi.


MANCINI: FENERBAHÇE İYİ VE KUVVETLİ BİR TAKIM


Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Inter'in teknik direktörü Roberto Mancini, Fenerbahçe'nin iyi ve kuvvetli bir ekip olduğunu söyledi.

Mancini, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı basın odasında düzenlediği toplantıda, Fenerbahçe ile ilgili bir soru üzerine, ''Fenerbahçe'yi takip ettik, ama son maçlarında değişik taktikle ve futbolcularla oynadı. Bir takımı mükemmel şekilde tanımak için oynamak gerekiyor. Fenerbahçe, iyi ve kuvvetli bir takım'' dedi.

Zico'nun grupta Inter'i favori gösterdiğinin hatırlatılması üzerine İtalyan teknik adam, ''Zico söylüyorsa doğruluk payı vardır. Kendisi bir efsane. Onunla karşı karşıya oynayabilmek ve onu tanıyabilmek benim için şerefti'' diye konuştu.

BU STATTA OYNAMAK BİZİM İÇİN ZEVK OLACAK

Mancini, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na da övgüler yağdırırken, ''İtalya'daki statlardan sonra böyle bir statta maç oynamak bizim için büyük zevk olacak'' dedi.

Sakatlıklar ve eksiklerden dolayı zor bir durumda olduklarını ifade eden Mancini, ''Cezalı futbolcularımız var. Samuel sakatlıktan yeni çıktı, ancak bugün oynayabilir. Ümit ediyorum ki yarınki maçta ekstra problemlerle karşı karşıya kalmayız'' şeklinde konuştu.

İtalyan teknik adam, bugün orta sahada Figo'ya mı, Solari'ye mi görev vereceği sorusuna, ''Solari biraz daha hazır durumda. Figo'nun hafta sonundaki maç nedeniyle biraz yorgunluğu var, ama buna bugün karar vereceğiz'' yanıtını verdi.

Mancini, forvet oyuncuları Zlatan İbrahimoviç ile ilgili bir soru üzerine de, ''Bana göre dünyanın en iyi futbolcusu. Şutu, çalım kabiliyeti olarak bence dünyanın en iyisi. İbrahimoviç, maçın sonucunu tayin edebilecek bir futbolcu'' diyerek sözlerini tamamladı.

ZANETTI: FENERBAHÇE'YE SAYGIMIZ VAR

Inter'in deneyimli futbolcusu Javier Zanetti debugün ki rakipleri Fenerbahçe'ye çok büyük saygılarının bulunduğunu belirterek, ''Burada bizi sıcak bir atmosferin beklediğinin farkındayız. İyi bir sonuçla dönmek için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Fenerbahçe'de forma giyen Roberto Carlos, Kezman ve Alex'in yıldız futbolcular olduğunu kaydeden Zanetti, Roberto Carlos ile Inter'de 1 yıl beraber oynama şansı bulduğunu ifade ederek, ''Ama daha sonra farklı ortamlarda bir araya geldik. Roberto Carlos çok önemli ve iyi bir futbolcu. Bugün rakip olarak karşımda olacak. Onunla bu ortamda karşılaşmak benim için güzel'' diye konuştu.

Bugün ilk kez forma giymesi beklenen yeni transferleri Rivas'a tavsiyede bulunup bulunmadığı sorusunu Zanetti, ''Hoca kadroları henüz açıklamadı, ama oynarsa, ona sadece sakin olmasını, dikkatli olmasını tavsiye ettim. Umarım her şey yolunda gider ve buradan iyi bir sonuçla döneriz'' şeklinde yanıtladı.

Zanetti, geçen yıl Şampiyonlar Ligi'ne kötü bir başlangıç yaptıklarının hatırlatılması üzerine de ''Geçen sene Portekiz'de Şampiyonlar Ligi'ne mağlubiyetle başladık. Bu sezon da bazı sıkıntılarımız var. Elimizden gelenin en iyisini yapıp Milano'ya iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz'' dedi.


Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 5 4 1 0 14 2 13
2 Beşiktaş 5 3 2 0 4 1 11
3 Sivas 4 3 0 1 5 2 9
Tümünü göster...
4 İ.B.B. Spor 5 3 0 2 6 5 9
5 Trabzon 4 2 2 0 8 2 8
6 Kayseri 5 2 2 1 9 6 8
7 Ankaragücü 5 2 2 1 7 6 8
8 Fenerbahçe 5 2 2 1 5 5 8
9 V.Manisa 5 2 1 2 9 9 7
10 Gaziantep 5 2 0 3 7 8 6
11 Kasımpaşa 5 2 0 3 5 7 6
12 Bursa 5 1 2 2 4 4 5
13 Denizli 5 1 2 2 7 8 5
14 G.Birliği 5 1 1 3 6 9 4
15 G.B. Oftaş 5 1 1 3 3 6 4
16 Ç.Rize 5 1 1 3 5 13 4
17 Konya 5 0 3 2 4 11 3
18 Ankaraspor 5 0 2 3 4 8 2
21:45
Fenerbahçe - Inter
Şampiyonlar Ligi G Grubu karşılaşması (STAR TV)
Haftanın Maçları
5. Hafta
 Ankaraspor 0  
  Beşiktaş 0  
 Sivas 1  
  G.B. Oftaş 0  
 Denizli 0  
  Kasımpaşa 1  
 Fenerbahçe 1  
  Ç.Rize 1  
 Trabzon 0  
  Ankaragücü 0  
 Gaziantep 4  
  Kayseri 3  
 İ.B.B. Spor 1  
  Bursa 0  
 G.Birliği 0  
  V.Manisa 2  
 Galatasaray 6  
  Konya 0  
Haftanın Maçları
6. Hafta
 Ankaragücü İ.B.B. Spor Cuma 20:30  
 V.Manisa Trabzon Cuma 20:30  
 Konya G.Birliği Cumartesi 20:30  
 Beşiktaş Denizli Cumartesi 20:30  
 Kasımpaşa Galatasaray Pazar 17:00  
 Bursa Fenerbahçe Pazar 20:30  
 Kayseri Ankaraspor Pazar 20:30  
 G.B. Oftaş Gaziantep Pazar 20:30  
 Ç.Rize Sivas Pazar 20:30