kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Altıncı Filmekimi'ne doğru

ATİLLA DORSAY
ATİLLA DORSAY
Bu yıl 19-25 Ekim arasında Beyoğlu Emek Sineması'nda yedi gün boyunca, 21 filmin gösterileceği Filmekimi'nde, her gece 21.30 seansında çok özel bir filmin galası yapılacak. Bu filmler şunlar:
Irina Palm: Ünlü şarkıcı Marianne Faithfull'un başrolünü oynadığı Sam Garbarski'nin filmi. Londra'da hasta oğlunun ilaç masraflarını karşılamak için 'seks işçiliği' yapan 50 yaşındaki Maggie'nin trajikomik öyküsü.
Persepolis: Küçük bir kız çocuğunun gözünden İran İslam Devrimi'nin anlatıldığı animasyon filmi. Marjane Satrapi ve Vincent Paronnaud'nun Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü alan filmi, İran devletinin sert tepkisiyle karşılandı. Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve, Danielle Darrieux gibi ünlü oyuncular seslendirme yapıyor.
Dört Ay, Üç Hafta ve İki Gün: Rumen yönetmen Cristian Mungiu'nun Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ve FIPRESCI ödüllerini kazanan ünlü filmi.
Paranoid Park: Bu yıl nisan ayında İstanbul Film Festivali'nin onur konuğu olan Gus Van Sant'ın kaykaycı gençlerin dünyasını anlattığı son filmi, Cannes'da 60. Yıl Özel Ödülü'nü kazandı.
Eastern Promises: Dünya prömiyerini şu günlerde Toronto Film Festivali'nde yapacak David Cronenberg'in merakla beklenen son filminde Viggo Mortensen, Naomi Watts ve Vincent Cassel oynuyorlar.
Joe Strummer: The Future is Unwritten: Daha önce Sex Pistols grubu ve Glastonbury müzik festivali üzerine belgeseller çeken Julien Temple, efsanevi The Clash grubunun genç yaşta ölen solisti Joe Strummer'ın hayatını anlatmış. Bono, Jim Jarmusch, Johnny Depp, John Cusack, Steve Buscemi de rol almış.
Control: Rock dünyasının ünlü fotoğraf sanatçısı Anton Corbijn'in yönettiği film, Joy Division grubunun genç yaşta intihar eden solisti Ian Curtis hakkında... Cannes 2007'de Altın Kamera Özel Mansiyon Ödülü aldı.
......................
Tamamı eylül ayı sonunda açıklanacak Filmekimi'nin biletleri, ekim başında Biletix satış noktaları; www.biletix.com ve Biletix çağrı merkezi
(Tel:0216 556 98 00) aracılığıyla satışa sunulacak. Hafta içi gündüz seanslarındaki indirimli fiyat uygulaması bu yıl da devam edecek ve biletler 3,5 YTL olacak.