kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yorgo Papandreu

Ev kadınlarına 550 Euro maaş vaat etti

Stelyo BERBERAKiS
Yunanistan'da seçime 2 gün kala başa baş giden YDP ve PASOK, ev hanımlarının oylarına göz dikti. Liderler sigortasız ev kadınlarına maaş sözü veriyor..
Yunanistan'da seçimler için geri sayım. Pazar günü yapılacak seçimler öncesi son kulvara önde giren iki parti Yeni Demokrasi Partisi (YDP) ve PASOK arka arkaya ilginç vaatlerle gündeme geliyor. Ana muhalefet partisi PASOK lideri Yorgo Papandreu sigortasız ev hanımlarına ayda 550 euro emekli maaşı bağlanacağı taahüdünde bulundu. Papandreu sigortasız çiftçilere de çift başına 950 euro emeklilik maçı verileceğini vaat etti.

İKTİDAR 'ALTTA KALDI'
Papandreu'nun bu çıkışına karşı sessiz kalmayan Başbakan ve YDP lideri Kostas Karamanlis, sigortasız ev hanımlarına 365 euro'luk emekli maaşı ayrılacağı sözünü verdi. Yunanistan'da yaklaşık 425 bin sigortasız ev hanımı olması da bu vaatle oy çekmeye çalışmanın ne kadar yerinde bir adım olduğunu gösteriyor. Pazar günü yapılacak seçimlerde hiçbir parti tek başına hükümet kuracak kadar yeterince oy alamazsa seçimlerin kasım ayında tekrarlanması bekleniyor.