kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MİLLİ MAÇI KOMUTANLARLA İZLEDİ... Cumhurbaşkanı Gül, geceyi geçirdiği Hakkâri Dağ ve Komando Tugayı'nda komutanlarla milli maçı izleyip ilk sahura kalktı.

Gül'ün güzergâhındaki el bombası telaşa yol açtı

Ercan DEMİRCİ
Cumhurbaşkanı'nın Van'daki güzergâhında ön kontroller sırasında, bir araçta el bombası ve silah bulundu. Suikast planı iddiaları yalanlandı..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Doğu ve Güneydoğu gezisinde bomba heyecanı yaşandı. Gül'ün güzergâhında yapılan ön kontrollerde bir araçta el bombası ve ruhsatlı bir tabanca bulundu. Biri araç sahibi iki kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gül'un Van'a gittiği gün yaşanan olay şöyle gelişti: Bir gün önceden güvenlik önlemlerini arttıran polis ve jandarma ekipleri şehrin giriş ve çıkış noktalarını tutarak tüm araçları didik didik aradıktan sonra içeri aldı. Bu arada rutin kontroller esnasında Erciş ilçesinden Van'a gelmekte olan özel bir otomobilin içinden el bombası çıkarken bir tabancaya da el kondu. Gözaltına alınan iki kişinin Van Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusunun sürdüğü bildirildi. Cumhurbaşkanlığı, konuyla ilgili resmi açıklama yapma gereği duymadı. Cumhurbaşkanlığı yetkilileri bunun yerine, "Bizimle ilgisi olduğunu düşünmüyoruz. Rutin kontroller sırasında ele geçirilmiş. O yüzden üzerinde de durmuyoruz" demekle yetindiler. SABAH'a konuşan Van'daki güvenlik yetkilileri Gül'e yönelik suikast planı olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.